Yandex Metrica

Denetimlerden sonra marketlerin yeni aldatmacası

Denetimlerden sonra marketlerin yeni aldatmacası

Ticaret Bakanlığı'nın verdiği talimat üzerine 5 büyük zincir market için 81 ilde yapılan denetimlerden sonra marketler bu defa tüketiciyi başka taktiklerle aldatmaya başladı. 

Gündem

23.01.2024, 18:02

Ticaret Bakanlığınca denetlenen 5 büyük market, denetimlerin ardından başka algı oyunların başladı. SABAH'tan Betül Alakent'in haberine göre, ekipleri 5 büyük marketi dolaşıp, fiyat etiketlerini gözlemledi. Söz konusu marketlerin yoğunlaşan denetimlerin ardından tüketiciyi aldatmak amacıyla patates, soğan ve domates gibi en fazla talep alan üç kalem ürünün satış etiketine maliyetin altında fiyat yazdığı görüldü.

Fahiş fiyat uygulamalarıyla tepki çeken marketlerin denetimlerden sonra, göstermelik indirim hilesi yaptığı anlaşıldı. Soğan-patatesi alış fiyatlarının altında satan marketler, kimi ürünlere ise iki katı etiket koyup, bunun üzerinden sözde indirim yapıyor. Marketlerde dikkat çeken bir diğer nokta ise etiket oyunu oldu. Bazı ürün kalemlerine alış fiyatının iki katı etiket koyan marketler, önce fiyatı artırıp, sonra indirim yapmış gibi tüketicinin gözünü boyuyor.

Meteoroloji uyardı! İstanbul başta olmak üzere 10 ilde sağanak yağış var: İşte 20-21 Nisan il il hava durumu... Meteoroloji uyardı! İstanbul başta olmak üzere 10 ilde sağanak yağış... Haberi Görüntüle

HALDEN YÜKSEK ALIŞ FİYATLARI

Dolaşılan marketlerde ilk dikkat çeken ürünler soğan, domates ve patates oldu. Bazı marketler, maliyetinin 3.50 TL olduğunu iddia ettiği soğanı, 2.45 TL'den satışa sunuyor. Bu ürünün İstanbul Hal fiyatı ise 1.20 ila 2.00 TL arasında değişiyor. Bir diğer indirimli ürün olan patatesin markette satış fiyatı 2.75 TL olarak görülüyor. Ancak alış fiyatı 3 TL! Patatesin İstanbul Hal fiyatı ise 1 ila 2.5 TL arasında.

15 Nisan Adana Haluk Levent konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Portakal Çiçeği Karnavalı Haluk Levent Konseri ücretli mi, bedava mı? 15 Nisan Adana Haluk Levent konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

ALIŞ-SATIŞ FİYATI ARASINDA DEV FARK

Marketlerin meyve-sebze reyonlarıda ise birçok ürün kaleminde fiyatların yüksek olduğu da dikkat çekiyor. Örneğin, 11.90 TL'den satışa sunulan beyaz üzümün market alış fiyatı 6.00 TL. Üretici veya Hal'den alış fiyatı 3.98 TL olarak belirtilen kıvırcık marulun da satış fiyatı yaklaşık 2.5 kat artmış… Marul raflarda 9.45 liradan tüketiciye sunuluyor. Yine 4.50 TL'den alınan kabak, 8.50 liradan, 7.60 TL'den alınan kıl biber 14.90 liradan, 5.00 TL'den alınan sivri köy biberi de 9.95 TL'den satılıyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading