Yandex Metrica

Demokrasi Zirvesi'nde Türkiye neden yok? Çünkü ABD, İsrail, Fransa var

Demokrasi Zirvesi'nde Türkiye neden yok? Çünkü ABD, İsrail, Fransa  var

Joe Biden yönetimiyle birlikte bazı ülkelerde muhalifler üzerinden algı kampanyaları yürütme politikasına hız veren ABD, bu kez de Demokrasi Zirvesi gündemiyle Türkiye kamuoyunda PR kampanyası yapıyor. Türkiye'nin yer almadığı 'taslak' listede, işkenceci, soykırımcı ve kendine demokrat onlarca ülke yer alıyor.

Gündem

23.01.2024, 18:15

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın 9-10 Aralık 2021'de ev sahipliği yapacağı Demokrasi Zirvesi gündemin tartışmalı konularından. Zirveye Türkiye'nin davet edilmemiş olması, sosyal medyada Türkiye karşıtı tezvirat kampanyalarıyla bilinen muhalif gazetecileri heyecanlandırdı. 

23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda tatil mi? 23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KAMUOYUNA ÖZEL SERVİS LİSTE

Politico'nun yayınladığı ve 107 ülkenin yer aldığı listede, ABD'nin NATO müttefikleri Türkiye ve Macaristan'ın yer almadığı görülüyor. 

Türkiye ve Macaristan'ın yanı sıra İran, Rusya, Çin'in de yer almadığı liste aslında bir propaganda savaşının parçası.  Zira özellikle Türkiye kamuoyuna servis edildiği anlaşılan liste için Politico ''Liste üzerinde çalışmalar henüz sonlanmış değil ve davetli listesi değişebilir.'' ifadelerini kullanıyor. Görüntü, ABD'nin demokrasi başlığı altında son bir hamle ile yeni ittifak halkası kurma teşebbüsünden öte bir anlam taşımıyor. 

Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Haberi Görüntüle

İŞTE 'DEMOKRATİK ÜLKELER' LİSTESİ'?

Beyaz Saray zirve ile ilgili daha önce yaptığı yazılı açıklamada dünya genelinde demokrasi ve insan haklarının tehdit altında olduğuna dikkat çekmişti. Ancak ABD'nin demokrasiden kastı, yıllardır özellikle Afganistan ve Irak işgalinden sonra zaten tartışmalı bir başlık.

İşgaller sonrası ülke sınırları dışında kurduğu Guantanamo'da akıl almaz işkenceler yapan, Ebu Gureyb'de, Bagram'da ve daha pek çok farklı ülkede işkence merkezleri kuran,  gizli servisi CIA hakkında binlerce sayfa resmi işkence raporu yayınlanan, kendi 'demokrasisini' ayakta tutmak için dünya genelinde terör örgütlerine silah ve eğitim desteği veren ABD'nin demokrasi zirvesi düzenlemesini tuhaf karşılamayan Türkiye muhaelfetinin, Türkiye'nin bu zirvede olmamasını eleştiriyor oluşu hakkaniyet sınırlarını aşıyor.

Yurt genelinde sağanak alarmı verildi! Meteoroloji yeni hafta için o illeri peş peşe uyardı! 14 Nisan Pazar 2024 il il hava durumu Yurt genelinde sağanak alarmı verildi! Meteoroloji yeni hafta için o... Haberi Görüntüle

demokrasi zirvesi liste

Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri mi olacak? Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri... Haberi Görüntüle

DEMOKRASİ TANIMINI ABD YAPARSA İSRAİL DE DEMOKRATİK OLUR TABİİ

Üstelik sadece ABD değil davetliler listesindeki ülkeler de demokratik sınırları uzun yıllardır insan hakları ihlalleri ve aşırı otoriterleşmeyle ortadan kaldıran ülkeler. Filistin topraklarını illegal şekilde işgal edip Filistinlilere soykırım yapan İsrail ile Afrika'da binlerce insanı katledip acımasız bir sömürge çarkı kuran Avrupa'nın lokomotif ülkeleri de bir demokrasi zirvesinin listesinde olmayı haketmeyen ülkeler. Dikkat çekici bir diğer ülke ABD'nin 'demokrasi' götürdmeyi vadettiği ancak birdüşük tempolu bir iç savaş ortamıyla çekilip kaçtığı Irak'ın listede yer alıyor oluşu.

Yıllardır dünyayı kurmaca bir demokrasi söylemiyle kamplara ayıran Batı'nın son PR çalışması 'Demokrasi Zirvesi'ne davet ettiği ve etmediği etmediği ülkelere(Türkiye, Rusya, Çin)  bakmak bile zirvenin amacını anlamak için yeterli fikri veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading