Yandex Metrica
SON DAKİKA
Demirtaş'tan gizli ortaklarına mesaj: Bunu yapmazlarsa trajedi olur

Demirtaş'tan gizli ortaklarına mesaj: Bunu yapmazlarsa trajedi olur

PKK'nın siyasi kolu konumunda bulunan HDP'nin terör suçlarından tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş gizli ortaklarına cezaevinden mesaj gönderdi. Demirtaş, muhalefetin ortay aday ve liste etrafında birleşmemesinin sonuçlarının ağır olacağını ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Terör soruşturması kapsamında Edirne cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24'e yazdığı mektupta muhalefete çağrıda bulundu. Tutuklu bulunduğu cezaevinden gizli ortaklarına mesaj yollayan Demirtaş, muhalefetin ortay aday ve liste etrafında birleşmemesinin sonuçlarının ağır olacağını ifade etti.

İYİ Partili isim adaylıktan çekildi: AK Parti'yi destekleyecek Haberi Görüntüle

''BUNU YAPMAMALARI TRAJEDİ OLUR''

Altılı masaya seslenen Demirtaş, ''Seçime 27 parti giriyor. Bunların beşi iktidar bloğundan, 22'si muhalefetten. Muhalefetteki 22 partinin hepsi olmasa bile çoğu, örneğin 10 maddelik tek sayfalık bir demokrasi manifestosuyla ortak bir adayda birleşebilir mi? Bunu yapmamaları trajedi olur. İttifaklar kendi içlerinde en çok milletvekili çıkacak ortak listeler hazırlayabilirler mi? Bunu yapmamaları hazin olur." ifadelerini kullandı.

Kaç personel görev alacak? Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliğine ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

''TARİHİ BİR VEBALA LTINDA KALIR''

PKK'nın siyasi kolu olan HDP'nin ismi masadı resmi olarak geçmese de gizli yapılan görüşmelerde muhalefete sık sık akıl veriyor. Henüz adayını açıklamayan ve sürekli yan yana gelip toplanan altılı masayı eleştiren Selahattin Demirtaş tekrar 'birliktelik' çağrısı yaptı. Demirtaş, "Bunu başaramayan muhalefet, tarihi bir vebal altında kalır. Değişim isteyen, neredeyse yüzde yetmişe varan seçmen gücünü zafere dönüştürmek için mucizeye ihtiyaç yok. Aksine, muhalefetin kaybetmesi mucize olur." dedi.

MSB duyurdu! Örgütteki çözülme hızlanıyor: PKK'dan kaçan terörist sınır karakoluna... Haberi Görüntüle

DURAN KALKAN: TIKANMA DERİNLEŞİYOR

Öte yandan PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan da muhalefete birlik çağrısı yaparken şu ifadeleri kullandı; ''Daha çok kritik bir dönemdeyiz. Bugünkü saldırılar işte Erdoğan da hep söylüyor ya 'Daha bunlar iyi günleriniz' gerçekten de neler olacağını şey etmemiz lazım. Oldukça kritik bir süreçteyiz. Bunu iyi görmek gerekiyor. Her türlü şeyler gelişebilir. Daha ağır saldırılar olabilir. Bu seçim çalışmalarını kesinlikle böyle bir mücadele olarak ele almak lazım. Bu siyasi, askeri durumla kesinlikle birleştirmek gerekli. Bunlardan kopuk, bunların dışında bir seçim kesinlikle yoktur, olamaz. 

Tam tersi bu ayrılık, parçalılıklar önlenmeli. Küçük şeyler mesele yapılmamalı. Daha fazla ittifak, ilişki, birlik. Tarihe gömmek gerekiyor onu. Tarihe gömmek için de ne gerekiyorsa yapmak lazım. Her türlü mücadeleyi birlikte ortak olarak yürütmek gerekli. Dışarıda da ben gerçekten demokratım, Türkiye'de gerçekten demokrasi olsun diyenler bu mücadeleye destek vermeliler. Durum gerçekten de ciddidir. Yani öyle hafife alınacak yada farklı biçimde algılanacak, değerlendirilecek bir durum değil. Bu çok zorluyor. Hareketi, yoldaşları, halkımızı, yurt seven insanları, dostlarımızı herkes tetikte yani. Şimdi herkes çaresiz, çözümsüz. Gerçekten de tıkanma derinleşiyor." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading