Yandex Metrica
SON DAKİKA
Demirtaş'lı HDP'nin çağrısıyla başlayan katliam: 6-8 Ekim 2014 'Kobani' Olayları...

Demirtaş'lı HDP'nin çağrısıyla başlayan katliam: 6-8 Ekim 2014 'Kobani' Olayları...

Suriye'de terör devleti kurmak için DEAŞ-PKK devir-teslim tiyatrosunu sahneleyenler, 6-8 Ekim 2014'te kanlı bir provokasyonun fitilini ateşledi. Teröristlerin sokaktaki katliam seansında en etkili figür ise dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tı.

Gündem

23.01.2024, 18:05

Türkiye'de sokakları kan gölüne çeviren 'Kobani Olayları' 7 yıl önce bugün, HDP'nin yayınladığı çağrıyla başladı. Müslümanları özgürce öldürebilmek için bulunmuş dahice(!) bir fikir olan DEAŞ/IŞİD terör örgütü, Türkiye'deki PKK destekçilerini sokağa dökmek için kullanıldı.

Esed rejimine karşı direnişi dünyaya unutturmak, asıl sorunun 'radikal İslam' olduğu fikrini yaymak ve 'din kılıflı' terör örgütü yerine 'seküler terörizmi' meşrulaştırmak için tasarlanan DEAŞ, Suriye'nin Ayn el-Arab (Kobani) kasabasına salındığında Türkiye'deki ABD güdümlü odaklar FETÖ'nün kullandığı propagandayla eşgüdüm halinde harekete geçirilmişti bile: Türkiye DEAŞ'a destek veriyor, Kobani'de Kürtler katlediliyor!



CIA tarafından Kobani olarak isimlendirilen Ayn el-Arab kasabasının DEAŞ tarafından işgal edilmesi bahanesiyle Türkiye'de PKK destekçileri ayaklandı. Bunda dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş büyük rol oynadı. HDP'nin sokak çağrılarıyla eşzamanlı mesajlar yayınlayan HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Türkiye'nin Kobani'ye abluka uyguladığını, oradaki Kürtleri DEAŞ'ın insafına terk ettiğini savunarak takipçilerini buna karşı koymaya çağırdı.

Demirtaş ve genel başkanı olduğu HDP'nin mesajları sokakta karşılık buldu: PKK terör örgütü destekçileri 35 kenti yangın yerine çevirdi. Bulundukları bölgelerde mütedeyyin-muhafazakar halk kitlelerini hedef alan terör grupları, ellerinde molotof kokteylleriyle okulları, kültür merkezlerini, vergi müdürlüklerini, banka ve PTT şubelerini kundakladı. Bu sırada karşılarına çıkan dindar Kürt vatandaşları "IŞİD'ci" diye yaftalayarak öldüren gözü dönmüş barbarlar, tarihe 6-8 Ekim 2014 Olayları olarak geçecek vahşete imza attı. 

Doğu ve Güneydoğu'da asayişin kaybolmasına yol açan iki günlük terör furyası sırasında 52 kişi öldürüldü. 221 kişi de yaralandı. Olaylara müdahale eden 2 polis şehit olurken 139 polis de terör sevicilerin kurşun ve molotoflarına maruz kalarak yaralandı. Birçoğu HÜDA-PAR üyesi esnaflara ait dükkanlar ateşe verildi. Diyarbakır'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttığı sırada PKK yanlısı gruplarca vahşi biçimde öldürülen 16 yaşındaki Yasin Börü, katliamların sembol ismi oldu. 

Devlet yaraları sarmak için işyerleri zarar görmüş esnafa 50 milyon lira ödenek sağladı. Olaylar sonrası 1700 şüpheli hakkında soruşturma başlatılırken, yaklaşık 1000 kişi gözaltına alındı. Çoğunluğu terör örgütü PKK bağlantılı şüphelilerden 400'ü tutuklandı, 300'ü aşkın zanlı ise adli kontrol hükümleriyle serbest bırakıldı. Katliama karışanlardan önemli bir kısmının o dönem yargı ve emniyette kümelenmiş FETÖ üyeleri tarafından korunduğu iddia edildi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'tan geriye ise artık hafızalara kazınmış şu cümleler kaldı...


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading