Yandex Metrica
SON DAKİKA
Demirtaş'ın mektubuyla hizaya geldiler: Türkiye 25 bölgeye ayrılmalı mı?

Demirtaş'ın mektubuyla hizaya geldiler: Türkiye 25 bölgeye ayrılmalı mı?

Takipçilerine Edirne Cezaevi'nden mektupla talimat ileten Selahattin Demirtaş, hendek-barikat terörü dönemindeki 'barış ve demokrasi' lafını bu kez 'bir hayalimiz var'a çevirdi. Gazeteci, sanatçı ve aydınlardan eylem yapmalarını isteyen Demirtaş, fondaş medya ile Karar gazetesinde heyecan uyandırdı!

Gündem

23.01.2024, 19:15

'Demokratik özerklik', 'yerinden yönetim' gibi kavramlarla Türkiye'nin 25 eyalete bölünmesini isteyen ve bu talebi, Altılı İttifak tarafından hazırlanmış mutabakat metninde karşılık bulan HDP eski lideri Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden onlarca isme mektup gönderdi. 

Kürtlerin ve Alevilerin devlet kurumlarından dışlandığını, yok sayıldığını iddia eden Demirtaş 'ortak akıl', 'aydın hareketi', 'demokrasi sözleşmesi' gibi tabirleri bolca kullandığı mektubunda gazeteci, sanatçı ve aydınlardan 'Bir Hayalimiz Var' adıyla konferanslar düzenlemelerini istedi. 

ABD ve Avrupa devletleri tarafından milyonlarca dolar fonlanan haber sitelerinde heyecanla karşılanan mektupta Demirtaş, perdelemeye çalıştığı niyetinden sadece bir cümlede üstü kapalı şekilde bahsetti: "Devlet çetelerin değil, halkın hizmetkarıdır. Yerinden yönetim modelleriyle her yurttaş söz ve karar sahibidir."

Kamu kurumlarında hangi çetelerin mevcut bulunduğunu açıklama gayretine girmeyen Demirtaş, hendek-barikat terörü sürecinde sık sık dile getirdiği 'barış ve demokrasi' kılıfına son mektubunda da sıkıca sarıldı. 

"Apo'nin heykelini dikeceğiz", "PKK'lının cenazesine gitmeyen vekile soruşturma açarım", "PKK'lı gençler onurumuzdur", "Ulus devlet modelini özgürleşme yönetimi olarak önermiyoruz. Türkiye yerinden yönetimle 20-25 bölgeye ayrılabilir" şeklindeki açıklamaları hâlâ hafızalarda olan Demirtaş, son mektubunda hayalindeki Türkiye'nin 'çiçek bahçesi gibi olduğunu' dile getirdi. 

Demirtaş'ın talimatla görev paylaşımı yaptığı mektubu fondaş medya yazarlarının yanında Karar gazetesinde de sevinçle karşılandı. Gazetenin yazarlarından Ahmet Taşgetiren, Demirtaş'ın 'ortak ev Türkiye' mesajı verdiğini ileri sürerek bunu önemsediğini belirtti. 

Fondaş P24 yöneticisi, T24 sitesinin de yazarı Hasan Cemal ise "Bugünkü köşemi yaklaşık 5,5 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mektuba ayırıyorum" diyerek Demirtaş'ın gönderdiği metnin tamamına yer verdi. 

FETÖ'nün medya organlarına el konulma sürecinde gerçekleştirdiği eylemlerle tanınan ve FETÖ'cülerin yanında duran T24 yazarı Murat Sabuncu da Demirtaş'ın mektubunu şu sözlerle selamladı: "Selahattin Demirtaş’ın ‘çiçek bahçesi’ hayali... Yüzümdeki papatyalar... Silivri’de ya da memleketin dört bir yanında siyasi görüşleri nedeniyle özgürlükleri çalınmış insanlar... Osman, İdris, Çiğdem, Mücella, Hakan... Daha kaç anne, baba, eş, kardeş, evlat yol gözleyecek?"

Fondaş medyada Avrupa'dan en çok ödenek alan ve Ertuğrul Kürkçü-Nadire Mater'in yönettiği Bianet sitesinde de Demirtaş'ın mektubu coşkulu cümleler eşliğinde duyuruldu. 

Selahattin Demirtaş imzalı mektup konusunun Ruşen Çakır'ın Medyascope sitesinde neden geniş bir şekilde işlenmediği merak ediliyor. Oysa ABD'li Chrest Vakfı, Çakır'a düzenli ödemesini bu yıl da yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading