Yandex Metrica

Demirtaş'a bir cevap da Karasu'dan: Çözümün adresi İmralı!

Demirtaş'a bir cevap da Karasu'dan: Çözümün adresi İmralı!

'Kürt sorunu' kavramını yeniden tedavüle sokmak isteyen Kılıçdaroğlu'na destek Edirne Cezaevi'ndeki Demirtaş'tan gelmişti. Terör örgütü elebaşları, Demirtaş'ı son günlerde cevap yağmuruna tutuyor.

Gündem

09.02.2024, 16:28

'Kürt sorunu' kavramını yeniden ısıtarak HDP içerisinde karışıklığa neden olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil ve Avrupa'dan mesaj yağmurunu tetikledi. "Çözümün adresi HDP" diyen Kılıçdaroğlu'na HDP'li Sezai Temelli, "Adres İmralı'dır" cevabı vermiş, ardından duruma müdahale eden Selahattin Demirtaş, partisini ve TBMM'yi işaret etmişti. 

Edirne Cezaevi'ndeki HDP eski eşbaşkanı Demirtaş'a İmralı'daki PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Halkın Hukuk Bürosu aracılığıyla cevap vererek "Adres benim" demiş, ardından HDP yönetimi bir süre suskunluğa bürünmüştü. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye Kandil'den de 'İmralı' mesajı gelmesinin ardından terör örgütünün Avrupa sorumlularından Mustafa Karasu da bir demeç vererek yine İmralı'yı işaret etti. 

Türkiye'nin eyaletlere bölünmesini, PKK'ya yönelik operasyonların durmasını ve teröristlerin Doğu ve Güneydoğu'da 'güvenlik gücü' olarak istihdam edilmesini isteyen HDP'lilerle şimdi Kılıçdaroğlu'nun hangi meseleyi çözeceği tartışma konusu. 

Hem İmralı'dan hem de Kandil'den cevap yağmuruna tutulan Selahattin Demirtaş'ın bu konuda derin bir sessizliğe bürünmesi de dikkat çekici bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading