Yandex Metrica

Sitede Ara

David Keynes: MİT ByLock'u kırınca FETÖ, büyükbaşları sistemden çekti

David Keynes: MİT ByLock'u kırınca FETÖ, büyükbaşları sistemden çekti

FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes, mahkemede savunmasını verdi. Keynes, ByLock'un MİT tarafından kırıldığı anlaşıldığında örgüt üst düzey isimlerinin sistemden çıktığını ileri sürdü.

Gündem

23.04.2024, 18:00

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yaptı. ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren Keynes ilginç iddialarda bulundu. 

2013 yılındaki 17/25 Aralık darbe girişimi sonrası örgütün ByLock'u devreye soktuğunu anlatan Keynes, "Atalay Candelen, bir program alarak üzerine kaporta yapmış birisi. Örgüt 29 Aralık 2013 ile 2014 Mart ayı arasında bu programı kapalı devre olarak kullanıyor. Daha sonra Apple ve Google Play marketlerine koydular. Önce hakim ve savcı gibi büyük kişiler, üst düzey görevliler kullanıyordu. Daha sonra MİT bu programı çözünce ağustos itibarıyla tüm örgüt üyelerine yaydılar. Ama üst düzey üyeleri programdan çektiler. Programın lisans sahibi ben görünüyorum ama beni şirketteki çaycı Mehmet gibi düşünebilirsiniz. Ben kullanmadım ve örgütün kullanımından da haberim yok" dedi. 

Atalay Candelen'in, kendisinin kimlik bilgilerini kullanarak ByLock programını kurduğu gerçeğini 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Amerika'ya gittiği zaman öğrendiğini söyleyen Keynes, bununla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na bilgi verdiğini ancak ilgilenilmediğini savundu. Keynes şunları söyledi:

"Hanefi Avcı'ya söyledim, MİT'te çalışan arkadaşıma söyledim, kimse ilgilenmeyince Cumhuriyet gazetesinde biri vardı Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu, benim hakkımda yazı yazmıştı daha önce, ulaşamayınca ona da gazeteci İsmail Saymaz vasıtasıyla ulaşmak istedim. İsmail Saymaz haberi kendi yapmak isteyince onunla konuştum. Daha sonra Ali Aktaş isimli avukata vekaletname verdim, bilgilerimi paylaştım. Sonra bir anda benimle bağlantısını kesti. Mor Beyin'le meşgul oldu. Türkiye'ye gelmek düşüncem vardı ama sonra korktum. 2019 yılında avukatım Abdurrahman Bayramoğlu ile konuştum, onun aracılığıyla savcı beyle görüştüm. Onlar da olur verdiler, daha sonra Türkiye'ye geldim."

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

"SONRA TELEFONA İSMAİL ÇIKTI"

ByLock bilgisi ve İsmail Saymaz'a verdiği beyan sorulan David Keynes, şunları ifade etti: "ByLock'un örgüt tarafından kullanıldığını 7 Ağustos 2016'ya kadar bilmiyordum. Ben Türkiye'den çıktım. Benim çıkmam bekleniyormuş gibi Mehmet Candan'ın ifadesi geldi. 16 Ağustos'ta benim çıkmam beklenmiş sanki. ByLock programını birileri Eagle programını kapatarak öne çıkardı. Ben Türkiye'de olduğum zaman öyle bir şey yapsalardı savcılığa ifade verirdim."

"İlk olarak Devlet Denetleme Kurulu'ndan M.K.'yi aradım. Amerika'dan kayınbiraderini tanıyordum. Bana, 'Seninle ilgilenmeyeceğiz, başının çaresine bak' dediler. MİT'e iki defa Türkçe ve İngilizce mail attım, cevap gelmedi. Daha sonra eski polis müdürü Hanefi Avcı'yı, MİT'le arası iyi olmadığı için, polislerle MİT arasında ters ilişki olduğu için aradım, irtibat kurdum. 'Tamam senin dediklerini anlatacağım' dedi ancak oradan da bir şey çıkmadı. Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu benimle ilgili yazı yazmıştı. O zaman o şarkıcı Sıla'nın sevgilisiydi. O zaman irtibat kuramadım. Milliyet okuyucu temsilcisine yazdım, olmadı. İsmail Saymaz ile Özgür Mumcu, Twitter'da mesajlaşıyorlardı. Arkadaşı olduğunu düşündüm, bağlantı sağlar diyerek İsmail Saymaz ile görüşmek için Hürriyet gazetesini aradım. İsmail telefona çıktı. 10 gün Uğur Mumcu'nun oğluna ulaşmak için uğraşmıştım. Sinirliydim. İsmail Saymaz sevecen yaklaşınca, Mumcu yerine Saymaz ile görüştüm."

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

"BENİ GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRDÜLER"

"Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandıktan 1 yıl sonra 1991 yılında cemaate girdim. Bütün sorulara cevap vermek istiyorum, zaten ABD'den bu yüzden döndüm. FETÖ ile ilgili bilgi vermek için 1997'de Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ile görüştüm. Bilgi Üniversitesi'ni kazanmıştım. Af çıkınca Ankara Siyasal'a devam etmek istedim. Yer sorunum vardı. Mehmet Candan yurtta bana kantin görevi bulmaya çalıştı. Cemaattekilere kızdığım için cemaattekiler bana yer vermeyi kabul etmedi. Sinirliydim. Hikmet Bey'le görüştüm ve o da yazı yazdı. Yazıdan sonra cemaattekiler görüştüler benimle. Problem olacağım diye beni Fetullah Gülen'in yanına götürdüler. Sadece girdim ve çıktım. 1998 yılıydı, İstanbul'da görüşmüştüm. Oturup sohbet etmişliğim yok. Ben konuşma yapmadım. 'Mehmet Candan' isimli kişi beni götürüp tanıştırdı. Gülen bana sadece ismimi sordu. Daha sonra ben çıktım, Mehmet Candan kaldı içeride."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Haberi Görüntüle

DARBE OLACAĞINI SÖYLÜYORLARDI

Amerika'da yaşarken örgüt üyeleri tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden önce darbe olacağı bilgilerinin açık açık konuşulduğunu anlatan Keynes, şu bilgileri verdi: "Darbeden 2 ay önce konuşuyorlarmış. New Jersey'de oturuyordum. Arkadaşım Hüseyin Şentürk'ün yanına uğrardım, ofisi vardı. O zamanlar Twitter'da yazıyorlar, 'Temmuz sıcaktır' falan... Nisanda da bir köşe yazısı yazılmıştı. Şentürk'ün ofisinde, arkadaşları falan, FETÖ mensupları 'darbe olacak' diyorlardı. 2016 yılı Mayıs ayıydı. Ben de onlara, '1980 yıllarının durumu yok, halk ayaklanır' demiştim. Hüseyin Şentürk, 'Bir üsteğmen silahıyla birinin kafasını patlatır, herkes çil yavrusu gibi dağılır' dedi. Kızdım, Devlet Denetleme Kurulu'ndan M.K.'yi aradım, 'Bunlar darbe yapacak' diye."

Üye hakimin, "Örgütle ilişkinizi kestiğinizi söylediniz, darbe olacağı bilgisini sizinle niye paylaşsınlar?" sorusunu Keynes, "Ben 1997'de örgütle bağımı kesmiştim ama arkadaşlarım vardı. Onlar çok rahat konuşuyorlardı. Dükkanda, mağazada, araba tamircisinde, berberlerde çok rahattılar. Bunu konuşmak gizli bir şey değildi Amerika'da" diye yanıtladı. Keynes, beraat ve tahliye talebinde bulundu ancak mahkeme heyeti 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanan Keynes'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. İSTANBUL 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading