Yandex Metrica
SON DAKİKA
David Keynes: ByLock patentini Gülen'in talimatıyla satın aldım

David Keynes: ByLock patentini Gülen'in talimatıyla satın aldım

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran'da ABD'den Türkiye'ye gelerek teslim olduğu ortaya çıktı. Gerçek adı Alpaslan Demir olan sanık, itirafçı sıfatıyla önemli bilgiler verdi.

Gündem

23.01.2024, 17:43

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim olduğu ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Keynes hakkında 17 Aralık 2020'de yakalama emri çıkartıldı.

FETÖ ile iltisakı nedeniyle kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan Keynes'in avukatınca 4 Mart 2021'de verilen dilekçede, Keynes'in Türkiye'ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyanda bulunmak istediğini bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıyla avukatı aracılığıyla yapılan ikna görüşmeleri sonunda 9 Haziran saat 10.20 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gelerek kendiliğinden teslim olan Keynes, burada gözaltına alındı.

Ömer Kerkez kimdir? 3. Hukuk Dairesi Başkanı nereli? Haberi Görüntüle

ASIL ADI ALPASLAN DEMİR

İfadesinde, ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi olduğunu kabul eden David Keynes hakkında, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Keynes'in, itirafçılık kapsamında belirtmiş olduğu bazı isimleri teşhis ettiği, ByLock programı ile ilgili beyanlarda bulunduğu, bu programla ilgili kişileri teşhis ettiği kaydedildi.

İddianamede, mailine Apple uygulama mağazasından gelen bazı epostaları kendi rızasıyla sunan Keynes'in, bu haliyle TCK'nın 221. maddesi kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması hususunun mahkemece değerlendirilmesinin gerektiği ifade edildi. İddianamede şu ifadelere yer verildi:

2024 MARDİN-KIZILTEPE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Kızıltepe'de hangi... Haberi Görüntüle

ELEBAŞIYLA DA GÖRÜŞMÜŞ 

"Şüphelinin örgütün evlerine gittiği, evlerde konakladığı, şakirtlik programına alınarak örgütün şakirdi haline geldiği, örgüt içerisinde görevler üstlendiğini, kütüphane sorumlusu ve belletmen görevlerinde bulunduğu, örgütün en önemli yapılanma alanı olan mahrem yapılanmada 'TSK Mahrem Yapılanması'nda Öğretmen (Grup Abisi) konumuna kadar yükseldiği, yaşamış olduğu olumsuzluklardan örgütü sorumlu tutması üzerine örgütle ilgili mahrem bilgileri köşe yazarına vermesi üzerine bizzat örgüt elebaşının şüpheli ile görüştüğü, şüphelinin sahip olduğu mahrem bilgilerden dolayı uygun olanaklar sağlanarak şüphelinin Amerika'ya gönderildiği, örgüt elebaşının talimatı ile örgüt içi gizli yazışmalarda kullanılacak kriptolu yazışma programının alan adı kiralanması, Google Markete ve Apple Markete yüklenmesinde şüphelinin kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullandırtarak yardımda bulunduğu anlaşılmıştır."

15 Temmuz sonrası İsmail Saymaz'ın ABD'de röportaj yaptığı David Keynes, Türkiye'ye gelerek itirafçı oldu. 

SAYMAZ'IN SULANDIRMA ÇABASINDA
BAŞ AKTÖR DAVID KEYNES'Tİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gazeteci İsmail Saymaz, FETÖ operasyonlarının en önemli delillerinden olan ByLock dosyasını sulandırmak için Hürriyet'te bir röportaj yayınlamış, "İşte herkesin aradığı ByLock" başlığıyla manşetten verilen haberde Keynes'in 15 Temmuz sonrası birçok kez Türkiye'ye girip çıkmasına rağmen 'gözaltına alınmadığı' vurgulanmış ve ByLock'un sadece FETÖ üyelerine özel hazırlanan bir program olmayacabileceği imâ edilmişti.

ByLock soruşturmasının Türkiye'yi sarstığı günlerde Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesinde yayınlanan karikatür büyük tepki çekmişti. 

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu dönemde Hürriyet gazetesinde yayınlanan bu haber kamuoyunun büyük tepkisini çekmesine rağmen Hürriyet, yayınladığı bir karikatürle ByLock gerçeğini alaya almaya devam etmişti. İSTANBUL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading