Yandex Metrica

Datça sahilinde müsilaj alarmı

Datça sahilinde müsilaj alarmı

Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan mavi bayraklı Kumluk Plajı'nda görülen müsilaj benzeri beyaz köpükler korkuya neden oldu. Köpükler yapılan incelemenin ardından sahilden temizlendi.

Gündem

23.01.2024, 17:46

Geçtiğimiz aylarda Marmara Denizi'nde görülen ve deniz yaşamını tehdit eden müsilaj sorunu endişe yaratmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi Eylem Planı'yla birlikte deniz temizleme seferberliği başlatmıştı. Bakan Murat Kurum, uzun süren bir temizlik çalışmasının ardından Marmara Denizi'nde müsilaj kalmadığını açıklamıştı. 3 yıllık temizlik ve kontrol çalışması olan proje devam ederken, Muğla'dan benzer görüntüler geldi.

Muğla'nın Datça ilçesi İskele Mahallesi Cumhuriyet Meydanı yanında bulunan Kumluk Plajı'nda sahile vuran kitleler tatilcilerin dikkatini çekti. Köpüklerin şezlonglara kadar ulaşmasıyla tedirgin olan vatandaşlar denize girmedi. Beyaz maddenin ne olduğu ve nereden geldiği merak edildi.

İhbar üzerine gelen belediye temizlik ekipleri, inceleme başlattı. Aynı bölgede daha önce de benzer görüntüler oluştuğu belirtilirken, ekiplerin çalışmasıyla köpükler temizlendi. Yetkililer konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading