Yandex Metrica

Danıştay, Mansur Yavaş'ın ihale oyununu bozdu: Kanuna aykırı bulundu!

Danıştay, Mansur Yavaş'ın ihale oyununu bozdu: Kanuna aykırı bulundu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, her seferinde ihaleleri açık ve şeffaf bir şekilde yaptığını ifade etse de Danıştay, Yavaş'ın ihale oyununu verdiği son kararla bozdu. Danıştay, 500 ATM kabin yerinin 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ihalesini kanuna aykırı buldu.

Gündem

23.01.2024, 20:51

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kapalı teklif usulüyle çıktığı ihaleye katılımı zorlaştırınca ihaleye yalnızca bir şirket 8 milyon 148 bin TL bedelle teklif zarfı sundu. Aynı şirket, sözlü arttırımın ardından 8 milyon 168 bin TL bedelle ihaleyi kazandı ve ABB ile anlaşmaya vararak kira sözleşmesi imzaladı.

Bakan uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Bazı illerde 30 derecenin üstüne çıkacak Bakan uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Bazı illerde 30 derecenin... Haberi Görüntüle

İHALEDE REKABET ORTAMI YOK

Reaktif Beton Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., ihalenin hukuka aykırı yapıldığı, ihale şartnamesinde yer alan belgelere bakıldığında bir şirketin tarif edildiği, ihalede rekabet ortamının oluşmadığı ve kamu zararının meydana geldiği gerekçesiyle dava da bulunuldu. İlk derece mahkemesi, dava konusu işlemleri hukuka uygun bularak davanın reddine karar verdi. Reaktif Beton bu kez kararı temyiz etmek için Danıştay'a başvurdu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı Haberi Görüntüle

KAMU ZARARI OLUŞTURUYOR 

Temyiz dilekçesinde, "İhale için istenen belgelerde belli bir şirketin tarif edildiği, ihaleye katılacak şirketin halihazırda 50 personeli istihdam etmesi ve bu personelden en az birinin harita mühendisi, birinin harita teknikeri, birinin inşaat mühendisi, birinin inşaat teknikeri, birinin elektrik-elektronik mühendisi, birinin elektrik teknisyeni, birinin makine mühendisi, birinin makine teknisyeni olmak üzere 8 adet teknik personel olması şartının rekabeti önleyici, adrese teslim hüküm olduğu, ihalede rekabet ortamının oluşmadığı ve kamu zararı meydana geldiği" belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading