Yandex Metrica

Dağ kadrosundan İBB'ye! İşte o isimler ve görevleri

Dağ kadrosundan İBB'ye! İşte o isimler ve görevleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasından sonra belediyeye aldığını açıkladığı, PKK, DHKPC, MLKP gibi terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin kimlikleri ortaya çıktı. Belediyeye alınan PKK bağlantılı birçok ismin dağ kadrosunda faaliyet gösterip yakalanan isimlerden olduğu tespit edildi.

Gündem

07.02.2024, 23:13

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında belediyeye 33 bin kişi alındığını bunun 12 bininin güvenlik kayıtlarına bakıldığını, 557 kişinin PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantısı olduğunu açıklamaıştı. 

Soylu, İstanbul'da İmamoğlu tarafından işe alınan 33 bin kişinin ancak 14 bininin bilgisinin kendisine geldiğini bunun 12 bin kişisinin incelendiğini, bu kişilerden 455'inin PKK ve KCK kaydı olduğunu, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin de MKP kaydı olduğunu bildirdi. 

CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli... Haberi Görüntüle

DAĞ KADROSUNDAN ŞEHİRE 

Sabah gazetesinin aktardığına göre, İBB iştiraklerinden olan İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinden kaydı bulunan Ömer Keleş'in 2013 yılında PKK adına dağ kadrosuna katıldığı, 2017'de ise yakalandığı ortaya çıktı. 

Aynı firmada kaydı bulunan bir diğer isim olan Mustafa Kılıç'ın ise 2013'de kırsal faaliyetlerine katıldığı tespit edildi. 2014'de Irak'ta faaliyet göstermek üzere PKK'nın kırsal alanına katılan Serbun Yurtsever ise İSPER AŞ'de çalışıyor. 

23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz mi? 23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz... Haberi Görüntüle

KİMLİKLERİ MAĞARADAN ÇIKMIŞ

2001 yılında Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gercüş Düzmeşe Köyü kırsal alanında yapılan arazi tarama sırasında PKK'lı teröristler tarafından kullanılan sığınaklarda kimlik bilgileri bulunan Hüdeydan Ece'nin ise belediye iştiraki olan Boğaziçi Konut Hizmet Yönetimi şirketinde görev yaptığı tespit edildi.

İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketindeki Emrullah Ataman'ın ise 2015 yılında Irak'ta faaliyet göstermek üzere Ağrı Dağı'nda PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı tespit edildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading