Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin kaçıncı yılı kutlanıyor?

Cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin kaçıncı yılı kutlanıyor?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yurdun dört bir yanındaki vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Cumhuriyet Bayramı bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. Peki Cumhuriyetin kaçıncı yıl dönümü? Cumhuriyet ne zaman, kaç yılında ilan edildi? İşte merak edilenler...

Gündem

05.03.2024, 17:37

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyetle ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Vatandaşların heyecanla beklediği milli bayram, her yıl coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyetin kaçıncı yılının kutlanacağı yoğun şekilde araştırılıyor. Peki Cumhuriyetin kaçıncı yıl dönümü? Cumhuriyet ne zaman, kaç yılında ilan edildi? İşte detaylar...

Jay-Z ve Taylor Swift Türkiye'ye ne zaman geliyor? Jay-Z ve... Haberi Görüntüle

CUMHURİYET NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. Düzenlediği kongrelerde milli egemenliği savunan Atatürk, 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni topladı ve bu toplantıda 'Meclis Başkanı' seçildi. 

Kurtuluş Savaşı, halk ve düzenli orduların bütün olmasıyla zaferle sonuçlandı. Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim 1923'te yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe davet ederek "Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz" dedi. 

TBMM'nin cumhuriyet yönergesini kabul etmesiyle birlikte cumhuriyet 29 Ekim 1923'te ilan edilmiş oldu. Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı oldu. 

Ömer Kerkez kimdir? 3. Hukuk Dairesi Başkanı nereli? Haberi Görüntüle

CUMHURİYETİN KAÇINCI YILI?

Türkiye Cumhuriyeti bu yıl, cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhuriyet yönetiminin ilan edilmesinin üzerinden 99 yıl geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading