Yandex Metrica

Cumhurbaşkanlığı uçağı onlar için havalandı! 15 bebek daha Ankara'ya getirdi

Cumhurbaşkanlığı uçağı onlar için havalandı! 15 bebek daha Ankara'ya getirdi

Asrın felaketi dediğimiz iki depremde enkazlardan çıkartılan ve yakınlarına ulaşılamayan 0-1 yaş grubundaki 15 bebek daha Cumhurbaşkanlığı'na ait uçakla Ankara'ya sevk edildi. 'DAP' uçağı ile Adana'dan bakıcı anneler eşliğinde gelen bebekler, Etlik Şehir Hastanesi'ne getirildi. Tedavisi tamamlanan bebekler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca koruma altına alınacak.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Depremden sonra yıkılan binaların enkazlardan çıkarılan ve yakınlarına ulaşılamayan korunmaya ve bakıma muhtaç 15 bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Cumhurbaşkanlığına ait 'DAP' uçağı ile Ankara'ya sevk edildi. 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Cumhurbaşkanlığı hangarına inen uçaktan alınan 15 bebek, sağlık kontrollerinin yapılması için ambulanslarla Etlik Şehir Hastanesine götürüldü.
Bakanlık bebeklerin sevkiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "10'u Adana, 5'i de Mersin olmak üzere toplam 15 0-1 yaş grubundaki bebeklerimiz Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Ankara'ya getiriliyor. Çocukları Adana'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda görevli 15 bakıcı anne teslim aldı. Deprem sonrasında bebeklerin ilk sağlık kontrolleri götürüldükleri hastanelerde yapıldı. Herhangi bir sağlık problemi olmayan bebekler ilk olarak illerindeki kuruluşlarımızda bakım altına alındı" ifadelerine yer verdi. 

TUS ÖSYM 1. Dönem sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? TUS sonuçları belli oldu mu? TUS ÖSYM 1. Dönem sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? TUS... Haberi Görüntüle

AİLELERİYLE İLETİŞİM KURULMADI 

Yapılan açıklamada bebeklerin önce Etlik Şehir Hastanesi'ne götürülerek kapsamlı sağlık taramasından geçirileceği ifade edilerek, "Kontrollerin ardından bebekler Ankara'daki kuruluşumuzda bakım altına alınacak. Bebeklerin aileleri ile ilgili olarak şu ana kadar hiç kimseyle iletişim kurulamadı" denildi.

16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı 16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAKLARI 31 SEFER DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanlığı uçakları ile şu ana kadar 31 sefer, 62 uçuş yapıldı. Gidişlerde hekim, sağlık çalışanı, arama kurtarma teknisyeni, madenciler ve tıbbi-insani yardım malzemeleri bölgeye götürüldü. 215 hasta ve yaralı Ankara'daki şehir hastanelerine nakledildi. Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep'e seferler düzenlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading