Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan F-16 açıklaması: Alternatiflere sahibiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan F-16 açıklaması: Alternatiflere sahibiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin F-16 satışına olumlu baktığını söyledi. Kararın Senato ve Kongre'den geçeceğini düşündüğünü belirten Kalın, "Satış olmazsa alternatiflere her zaman sahibiz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Türkiye'nin öncülüğünde gerçekleşen esir takasına değinen Kalın, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına yönelik de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Araç kredisi taksit sayısı arttı mı, azaldı mı? Sıfır-ikinci el... Haberi Görüntüle

"AB ÜYELİĞİ STRATEJİK TERCİH"

Asya ile Türkiye arasındaki ilişkilere yönelik konuşan Kalın, "İlişkilerimizde paradigmatik bir değişim var. Türkiye AB'ye üyelik için üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmişken, AB'nin fasılları açmaması bir uzaklaştırma yaratıyor. Biz, AB üyelik sürecinin devam etmesini istiyoruz. Türkiye AB üyesi olmasa bile Avrupa ülkeleriyle ticaretini zaten sürdürüyor ve sürdürecek. AB tarafının yapıcı bir konumda olması gerekiyor. Biz bir tercih noktasında ikilemde kalmak istemiyoruz. AB üyeliği Türkiye'nin stratejik tercihidir." dedi.

Turgut Altınok seçim çalışmalarını değerlendirdi: Ankara 5 yıl daha Yavaş'ı... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ UZAYACAK" MESAJI

NTV'de soruları yanıtlayan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce Kırım konusunda tavrımız neyse Donetsk ve Luhansk'taki tavrımız da aynı. Rusya'nın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz. Rusya, pazarlık yapmak, taşları yeniden dizmek istiyor. Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyoruz. Bu savaşta Ukrayna'nın yanındayız. Savaşın sona ermesi için çaba gösteren tek ülke Türkiye. Savaş ilk başladığında da bizim öngörümüz savaşın uzun süreceği yönündeydi. Şu andaki görüntü savaşın uzayacağı yönünde.

TUNCELİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Tunceli Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

ESİR TAKASINDAKİ "MİT" GERÇEĞİ

Türkiye'nin savaşta her iki tarafla sürdürdüğü müzakereler sonucunda tahıl koridoru anlaşması, esir takası gibi önemli kazanımlar elde edildi. Esir takasında görüşmeler 3 ay önce başladı. Cumhurbaşkanımız esir takası için liderlerle sürekli konuştu. 5 ismin Türkiye'ye getirilmesi teklifini biz yaptık. 5 kişi için süreç tıkanacaktı ama bizim formülümüzle çözüldü. MİT, takas sürecinde çok önemli bir rol oynadı.
Tahıl koridorunda Rusya'nın kendi gemilerine el koyulur endişesi vardı. Türkiye bir an önce bu savaşın sona ermesi için elinden gelen tüm imkanları seferber ediyor.

İhanet ettiler! Meral Akşener'den Yavaş ve Ekrem'e tepki: Bana abla... Haberi Görüntüle

MİR KART MESELESİ

İddiaların bir aslı yok, yaptırımlar delinmiyor. Türkiye töhmet altında bırakılmaya çalışılıyor. Mir kart, Rus turistlerin Türkiye'de harcama yaptıkları bir kart. Diğer tursitler nasıl burada başka kartlar kullanıyorsa, Rus turistler de burada bu kartları kullanıyor.

Mahzen-23! Kaçakçılığa geçit yok: Interpol tarafından aranan 2 isme operasyon Haberi Görüntüle

"SURİYE KONUSUNDA TUTUM BELLİ"

Suriye ile siyasi temas konusunda şu anda bir plan yok. İstihbarat temas kuruyor. Suriye konusunda Türkiye'nin tutumu belli. Astana süreci devam ediyor. Anayasa çalışmaları devam ediyor.

ABD yönetimi satışa çok sıcak bakıyor. Bizim kanaatimize göre, oylamaya gitmesi durumunda hem kongreden hem de senatodan geçecektir. Satış olmazsa alternatiflere her zaman sahibiz.

Nijer'den ABD'ye rest! Askeri iş birliği anlaşması feshedildi Haberi Görüntüle

ERDOĞAN MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanımız bir adım atıldığında iki adım atar. 6-7 Ekim'de Prag'da bir görüşme olur mu bilmem. Yunan tarafının adımlarına bağlı. Şu an için Miçotakis'le planlanan bir görüşme yok.

2024 MANİSA-TURGUTLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Turgutlu'da hangi... Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ"

Filistin konusunda değişen bir tavrımız yok. İki devletli çözümden yanayız. Hem Filistin devletinin kurulması hem de İsrail'in güvenliğinin korunması konusunda tavrımız devam ediyor. 15 yıl sonra bir İsrail Başbakanının iki devletli çözüm açıklamasını önemli buluyoruz. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerini düzeltmesini en çok kendilerinin istediğini söyledi.

Kış lastiği takmama cezası ne kadar, kaç TL 2024? Kış... Haberi Görüntüle

"AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar umarız savaşa evrilmez. Bundan sonraki sürecin müzakerelerle yürüyeceğine inanıyoruz. Barış anlaşması birçok şeyi kapsayan kritik bir anlaşma. Ermenistan Başbakanı Paşinyan şu ana kadar yapıcı bir tutum sergiledi. Türkiye'nin rolü aşikar, bu süreçte biz her zaman Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Paşinyan'la Prag'da görüşebilir. Biz Ermeni diasporasının barış sürecine katkı vereceğine inanıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading