Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Vatandaşı enflasyona yedirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Vatandaşı enflasyona yedirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayın programında elektrik faturalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Vatandaşın bu konudaki şikayetlerinin farkında olduklarını dile getiren Kalın, "Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:04

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın A Haber'de gündem hakkında önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Kalın, "İki buçuk saat önce görüştük cumhurbaşkanımız gayet iyi. Doktorların öngörüsü birkaç gün içinde negatife döneceği yönünde. Görevinin başında biz görüşüyoruz, konuşuyoruz" dedi.

2024 MANİSA-AHMETLİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Ahmetli'de hangi... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURALARINA YENİ DÜZENLEME

Son günlerde gündemde sıklıkla yer alan elektrik faturaları hakkında konuşan İbrahim Kalın, vatandaşın şikayetinin farkında olduklarını dile getirerek, "Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

2024 José Mourinho belgeseli mi çekiliyor? Belgesel Netflix üzerinden mi... Haberi Görüntüle

UKRAYNA ZİYARETİ

Kritik dönemde yapılan bir ziyaretti. NATA Genel Sekreteri bu görüşmeden dolayı cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. Bu krizin çözülmesiyle ilgili olarak Türkiye hem Ukrayna ile hem Rusya ile görüşebilen belki de tek ülke. Çok alame edici bir pozisyon takılmak yerine gerilimi düşürücü bir yaklaşımı ortaya koymak gerekiyor.

Yavaş'ı seçim korkusu sardı! Ankara'da tek bir fotoğrafımı göremezsiniz demişti!... Haberi Görüntüle

"ZELENSKY İLE PUTİN'İ BİR ARAYA GETİRME TEKLİFİ ÇOK KRİTİK"

Soğuk savaş sona erdi ama biçim değiştirerek devam etti. Düzen arayışı hala da devam ediyor. 30 yıllık bir süreç geçti. 97 yılında NATO ile Rusya arasında bir anlaşma yapıldı. Buna göre herkesin etki alanı üç aşağı beş aşağı belirlendi. Burada Cumhurbaşkanımızın oynayacağı rol çok önemli. Cumhurbaşkanımızın Zelensky ile Putin'i bir araya getirme teklifi çok kritik. Ukrayna olumlu bakıyor, Rusya'nın da olumlu cevap vermesiyle bu görüşme gerçekleşir. Sayın Putin'in Türkiye ziyareti olacak. Önümüzdeki günlerde o tarih de gelir.

Lider diplomasisi önemlidir. Putin ile aralarında güven ilişkisi oluştur. Son 7-8 yıldır bu çok güçlü şekilde kuruldu. Birçok kriz bu sayede geride bırakıldı. Rus elçisinin burada vurulması. O akşam derhal Rus tarafı ile temas etti. Birkaç saat sonra Putin Cumhurbaşkanımız ile görüştü. Bu diplomasi sayesinde en az zararla atlatıldı ve Ruslar da bunu gördü. Dediler ki bu açık bir provokasyon. Cumhurbaşkanımızın kurduğu bu iyi ilişkiler, 'Türkiye Rusya'nın eksenine girdi, Putin ne derse Türkiye onu yapar' gibi asılsız yorumlar yapılıyor.

Kadıköy'de bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarpan Temel Ünlü'ye rekor hapis cezası Haberi Görüntüle

ERKEN SEÇİM

Meclis Başkanımız da açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımızın 2023'te aday olmasında hukuki bir engel yok. Defalarca açıkladık erken seçim olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum mitingi nerede olacak? 16 Mart AK Parti... Haberi Görüntüle

"İSRAİL, FİLİSTİN MESELESİNDE YAPICI ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI"

Değişen bir şeyler var. 15 yıllık Netanyahu dönemi İsrail'de kapandı. Yeni bir hükümet kuruldu orada. Çok farklı unsurları bir araya getiren bir hükümet var. Yakında da İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize ziyareti olacak. Orada bir değişim oldu, olumlu yaklaşım var. Bizim İsrail ile ilişkilerimizde 2 temel boyut var. Bir ikili ilişkilerimiz var bir de Filistin var. Biz bunu İsrail tarafına açık şekilde ifade ettik. Filistin'de ne olduğu bizi ilgilendiriyor. Kimse bunu sorgulayamaz. İsrail Filistin meselesinde yapıcı adımlar atmaya başladı.

İstanbul'da kim önde? Son seçim anketleri açıklandı: Murat Kurum mu... Haberi Görüntüle

"DEAŞ İLE MÜCADELEDE EN UFAK TAVİZİMİZ YOK"

İdlib'in nüfusu 2.5 milyona çıktı. Bizim birinci amacımız oradaki sivilleri korumak ve yeni bir göç dalgasını engellemek. Tersi olsaydı 2, 2.5 milyon insanın tekrar harekete geçmesi içten bile değil. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin Türk askerinin orada olmasından memnun olması, teşekkür etmesi gerekir. DEAŞ ile mücadelede en ufak tavizimiz yok. Cumhurbaşkanımızın uzunca sürece gelin burada güvenli bir bölge kuralım dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading