Yandex Metrica

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ABD'li Senatör Graham'la görüştü! F-16'lar Türkiye'ye verilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ABD'li Senatör Graham'la görüştü! F-16'lar Türkiye'ye verilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Senatör Lindsay Graham ile görüştü. Görüşmede, Ukrayna- Rusya Savaşı, Karadeniz tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege-Akdeniz ve F-16 konuları gündeme geldi. F-16 konusunda ilerleme sağlanmasının iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceği belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 19:29

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mabeyn Köşkü'nde ABD'li Senatör Lindsay Graham'ı kabul etti. Yapılan görüşmede, başta F-16 meselesi olmak üzere, Karadeniz' üzerinden yapılacak tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege-Akdeniz konuları gündeme geldi. 

Görüşmede, NATO Liderler Zirvesi, ve yeni kabul edilen Stratejik Konsept değerlendirildi. 

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

F-16'LARIN VERİLMESİ İKİ ÜLKENİN ÇIKARLARINA HİZMET EDECEK 

Türkiye-ABD ilişkilerinin karşılıklı saygı ve anlayış temelinde, ortak ve stratejik çıkarların esas alındığı bir zeminde ilerlemesi gerektiği ifade edildi. Savunma sanayii alanında iş birliğinin ve F-16 konusunda ilerleme sağlanmasının iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceği belirtildi.

MHP'den YSK'ya 'olağanüstü' başvuru: '549 sandığın 275'inde usulsüzlük tespit ettik' MHP'den YSK'ya 'olağanüstü' başvuru: '549 sandığın 275'inde usulsüzlük tespit ettik' Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE TAHIL SEVKİYATI 

Diğer yandan Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı yapılması için güvenli bir koridorun oluşturulması hususunda Türkiye'nin çabalarının takdirle karşılandığı ifade edildi. Bu sevkiyatın başarıyla gerçekleşmesinin küresel gıda güvenliği açısından stratejik önem taşıdığına dikkat çekildi.

DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 4 ilde 11 şüpheli enselendi DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 4 ilde 11 şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ 

Ege ve Akdeniz konularında uluslararası toplumun Türkiye'nin meşru haklarına saygı göstermesi gerektiğinin altı çizildi. Türkiye'nin ulusal güvenliğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ dahil tüm terör örgütlerine karşı ayrım yapmaksızın kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading