Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Fahiş kira artışlarının hesabını sorarız, soracağız da!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Fahiş kira artışlarının hesabını sorarız, soracağız da!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, enkazların hemen hepsine ulaşıldığını belirterek, "76 bin 97 emniyet personeli, 64 bin 728 jandarmamız var, toplamda 181 bin 423 güvenlik personeli karada görev yapıyor. Çadır ihtiyacı nerede varsa gönderebilecek konumdayız. Elimizdeki çadır miktarı arttı, talep de azaldı" diye konuştu.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Oktay, 163 enkazda kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, "275 bin çalışanımızla ayrım gözetmeksizin çaba gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

"Çadır ihtiyacı nerede varsa gönderebilecek konumdayız. Elimizdeki çadır miktarı arttı, talep de azaldı" diyen Oktay, şöyle devam etti:

“Yaraları sarmaktan ziyade durumu ajite etmeye çalışanlar var. Hala siyaset devşirmenin peşinde olanlar var yüzleri dahi kızarmadan. Bütün milletimiz tek yürek olmuş, bütün bu insanların vebalini bu insanlara yüklüyorum. Bu vebal onlara yeter. Türkiye'nin her yerinden gelen insanlar burada canhıraş çalışıyor. Enkazların hemen hemen hepsine ulaştık. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yine dikkatli olarak iş makinelerini yoğun olarak kullanıyor olacağız. Çok dikkatli ve hassasiyetle enkazlar kaldırılacak. Bütün ekiplerimizin hepsi sahada, görev başında. Milletimiz devletin tüm gücüyle yanlarında olduğunu görmekte.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

"EVİM YUVAN OLSUN" KAMPANYASI

Şu anda sahada 76 bin 97 emniyet personeli, 64 bin 728 jandarmamız var, toplamda 181 bin 423 güvenlik personeli karada görev yapıyor.

Deprem bölgesinde 830 bin 806 binada hasar tespiti yapıldı. 105 bini yıkılmış, yıkılacak veya ağır hasarlı olarak saptandı.

'Evim Yuvan Olsun' kampanyası ile hayırseverlerin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabilecek.

Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz. Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır, bunun hesabını sorarız, soracağız da.

(Deprem bölgesindeki tarihi eserler) İncelenen eser sayısı 433'tür. Ağır hasarlı 121, orta hasarlı 66, az hasarlı 57 olarak tespit edilmiştir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading