Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan KKTC açıklaması! Türkiye'deki sağlık sisteminden yararlanabilecekler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan KKTC açıklaması! Türkiye'deki sağlık sisteminden yararlanabilecekler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC vatandaşlarının Türkiye'deki sağlık sisteminden Türk vatandaşları gibi yararlanma hakkına sahip olduklarını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 20:19

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC vatandaşlarının Türkiye'deki sağlık sisteminden aynı Türk vatandaşları gibi yararlanma hakkına sahip olduklarını bildirdi. 

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metrosu nerelerden, hangi duraklardan geçiyor? Haberi Görüntüle

SAĞLIK SİSTEMİNDEN FAYDALANABİLECEKLER 

Oktay konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle hassasiyet gösterdiği bir müjdemizi paylaşmak isterim. Türkiye’deki Sağlık sisteminden, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız gibi yararlanma hakkı getiriyoruz. Bu çerçevede iki ülke sigorta sistemleri entegre edilecektir.

Diğer yandan Oktay, Derinya bölgesindeki sosyal konut alanını devreye aldıklarını belirterek TOKİ çalışmasının yakında başlayacağını belirtti. 

Oy kullanmama cezası ne 2024? Oy kullanmazsam ne olur? Haberi Görüntüle

KIBRISLI SOLCULAR TÜRKİYE'YE 'İŞGALCİ' DİYEREK HAKARET ETMİŞTİ

Ayrıca KKTC'de bir grup geçtiğimiz mayıs ayında, 'Türk askeri Kıbrıs'tan defol' pankartları ile skandal bir eyleme imza atmıştı. 

Türk olduklarını iddia eden 'solcu' KKTC vatandaşları, "İşgalci Türkiye, Kıbrıs'tan defol", "İşgale ve istilaya geçit vermeyeceğiz", "İrademize uzanan üst elleri kıralım" şeklinde yazıların yer aldığı dövizler taşımıştı.

İstanbul'da kim önde? Son seçim anketleri açıklandı: Murat Kurum mu... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ İŞGALCİ GÖREN ZİHNİYETE İLK TEBRİK HDP'DEN GELDİ 

Öte yandan, Türkiye'yi KKTC'de 'işgalci' gören radikal sol gruplar, Ada halkının bir kısmından tepki gördü. Sosyal medyada ise pek çok vatandaş, Kuzey Kıbrıs'taki bu kesimlerin 5. kol faaliyeti yürüttüğünü, Rum yanlısı olduklarını belirterek onları casuslukla suçladı. Skandal eyleme öncülük eden TKP'nin eski genel başkanı Mustafa Akıncı'yı cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk tebrik eden parti HDP olmuş, HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Yapay sınırların kalkacağı umuduyla sizi ve Kıbrıs halklarını selamlıyoruz" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading