Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl krizini çözmesine BM'den teşekkür! 'Türkiye'nin çabaları için minnettarız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl krizini çözmesine BM'den teşekkür! 'Türkiye'nin çabaları için minnettarız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le konuşarak tahıl krizini çözmesinin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten teşekkür açıklaması geldi.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası tahıl krizi çözüldü. 

Putin, Erdoğan'ın yoksul ülkelere tahıl gönderme çabalarını takdir ettiğini belirterek, tahıl sevkiyatına devam edeceklerini belirtti. 

Tarih açıklandı: Baby Reindeer 2. sezon ne zaman? Baby Reindeer yeni sezon çıkacak mı, bitti mi? Tarih açıklandı: Baby Reindeer 2. sezon ne zaman? Baby Reindeer... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ÇABALARINA MİNNETTARIZ 

Yaşanan gelişmelerin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Genel Sekreter, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'dan tahıl, gıda maddeleri ve gübre ihracatı için güvenli gemi seyrini kolaylaştırarak Karadeniz Tahıl Girişimi'nin uygulanmasına devam ettiğine ilişkin duyurusunu memnuniyetle karşılamaktadır. (Genel Sekreter) Türkiye'nin diplomatik çabaları için minnettar ve bu hayati gıda tedarik hattını açık tutmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı BM Koordinatörü Amir Abdulla ve ekibine teşekkür ediyor. 

Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can Kaya kolunu-omzunu mu kırdı? Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can... Haberi Görüntüle

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'

Karadeniz Tahıl Girişimi'nde görev yapan BM Koordinatörü Amir M. Abdulla ise yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin çalışmaları için minnettarım. Girişimdeki tüm taraflarla tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading