Cumhurbaşkanı Erdoğan zulmü anlattı Yunan basını rahatsız oldu! Skandal manşet ile duyurdular
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda liderlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan zulmünü tüm dünyaya anlattı. Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayırdı. Yunan gazetesi Kathimerini, Erdoğan'ın konuşmasını skandal bir manşet ile okurlarına duyurdu.

2 yıl aranın ardından ilk kez yüz yüze toplanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege ve Doğu Akdeniz'deki gerilim üzerinden Yunanistan'a sert tepki gösterirken mülteci konusundaki zulmü tüm dünyaya anlattı.
YUNAN ZULMÜNÜ DÜNYAYA ANLATTI
Yunan zulmünden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Mülteci krizi, daha iyi bir gelecek aramak için yola çıkan masumları botlarını batırıp ölüme terk etmekle, toplama kamplarına doldurmakla çözülemez. Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de göçmenlere karşı zulümlerinin arttığını görüyoruz. Biz Aylan bebeklerin cesetleri kıyılara vurmasın diye çırpınırken, Yunanistan hukuksuz, pervasız geri itmeleriyle Ege'yi mülteci mezarlığına çevirmektedir. Geçen hafta 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşında Abdülvahap aileleriyle birlikte Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu vefat etmiştir. Avrupa'nın ve Birleşmiş Milletler kurumlarının insanlığa karşı suç teşkil eden bu acımasızlıklara artık bir 'dur' demesinin vakti çoktan gelmiştir.'' şeklinde kon uştu.
YUNAN BASININDAN SKANDAL MANŞET
Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayırdı. Yunan gazetesi Kathimerini, Erdoğan'ın konuşmasını skandal bir manşet ile okurlarına duyurdu. 'Erdoğan Yunanistan'a saldırmak için BM'yi kullandı' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi; ''Yunanistan'ın Ege'yi göçmenler için mezarlığa çevirdiğini söyleyen Erdoğan, Atina'nın yasadışı geri itmeleriyle Ege'de göçmenlere yönelik şiddeti artırdığını belirtti. Erdoğan, Yunanistan'ın insanlık dışı geri itmelerin yanı sıra Müslüman toplumuna karşı siyasi baskı ve ayrımcılık politikası izlediğini de belirtti.''
''ERDOĞAN, EGE'Yİ ATEŞE VERMEYE HAZIR''
Ta Nea gazetesi ise ''Erdoğan Ege'yi ateşe vermeye hazır'' başlıklı haberinde ''Türk cumhurbaşkanı özellikle mülteci konusuna yatırım yapmayı tercih etti'' yorumuna yer verdi. Yapılan haberde Erdoğan'ın 'Yunanistan Ege'yi mülteci mezarlığına dönüştürüyor' sözlerine de yer verildi.
''YUNANİSTAN'I 'KATİL BİR DEVLET' OLARAK SUNUYOR''
CNN Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yunanistan'ı insanlık suçlarıyla itham edilen konuma getirmeye çalıştığını' yazdı. Bir başka Yunan gazetesi To Vima 'Erdoğan BM'de: Yunanistan'ı 'katil bir devlet" olarak sunuyor' başlığı ile çıktı.