Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ve Guterres arasındaki üçlü zirve sona erdi! Türkiye Ukrayna'yı yeniden inşa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ve Guterres arasındaki üçlü zirve sona erdi! Türkiye Ukrayna'yı yeniden inşa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres arasındaki üçlü zirve sona erdi. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Üçlü Zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski'nin görüşmesi, saat 14.40'da başlamıştı. 

Ahu Tuğba'nın evi nerede, evi yıkıldı mı? Ahu Tuğba neden kaza yaptı? Ahu Tuğba'nın evi nerede, evi yıkıldı mı? Ahu Tuğba neden... Haberi Görüntüle

ÜÇLÜ ZİRVE SONA ERDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski  ile görüşmeden önce tarihi Lychakiv Mezarlığı'nı ziyaret etti. İkili görüşmelerin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yapılan ile üçlü bir zirve sona erdi. Görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürdüğü bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

Görüşmede ele alınan konular arasında Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasına Türkiye’nin aracılık etmesi de yer alıyor.

Savaş öncesinde Ukrayna’da olan ve orada kalan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet A440M uçağının Türkiye’ye dönmesi de masadaki konular arasında yer aldı. 

Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama! Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk... Haberi Görüntüle

ZİRVE SONRASI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bir araya geldi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Guterres ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Üçlü Zirve sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul tahıl anlaşmasını, Zaporijye Nükleer Güç Santrali'nde yaşanan son durumu, ve askeri işbirliği hakkında görüştüklerini belirtti.

 

İstanbul'da elektrik kesintisi! BEDAŞ 17 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi yaşayacak ilçeleri açıkladı! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! BEDAŞ 17 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi yaşayacak... Haberi Görüntüle

TAHIL KORİDORUNUN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, tahıl koridorunu iyileştirme çalışması hakkında görüştüklerini belirtti. 

Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler ele alındı Bakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Konakovic ile görüştü: Bölgesel gelişmeler... Haberi Görüntüle

SAVUNMA İŞBİRLİĞİ MASAYA GELDİ 

Diğer yandan Zaporijye Nükleer Güç Santrali etrafındaki durumu değerlendirdiklerini belirten Zelenski, savunma işbirliğini görüştüklerini belirtti. 

Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! 13 Nisan Cumartesi 2024 hava durumu... Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor!... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN'IN ZİYARET BİZİM İÇİN GÜÇLÜ BİR DESTEK MESAJI'

Zelenski açıklamasında, "Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır. Lviv'deki görüşmede Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme ihtimalini, Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durumu ve işgalcilerin nükleer şantajını, Rusya'nın geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarındaki geniş çaplı tahıl hırsızlığını görüştük. Savunma işbirliği konularına da değinildi" ifadelerine yer verdi. 

13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan Cumartesi-Pazar otobüs, metrobüs, metro ücretsiz mi? 13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE UKRAYNA'YI YENİDEN İNŞA EDECEK 

Ayrıca, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

Türkiye ve Ukrayna arasında yapılan anlaşma, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imza altına alındı.

Anlaşmayla iki ülke arasında Ukrayna'nın yeniden inşası için bir Görev Gücü oluşturulacak.

Görev gücü ile Ukrayna'da yollar, köprüler, su ve elektrik altyapısı, hastane ve okul gibi sosyal ve ekonomik önemi haiz tesislerin yeniden inşası için çalışmalar birlikte koordine edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading