Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden İslam'ı hedef almışlardı! Der Spiegel'in skandal haberini yapanlar CHP ve HDP'li çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden İslam'ı hedef almışlardı! Der Spiegel'in skandal haberini yapanlar CHP ve HDP'li çıktı

Batı medyası 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Erdoğan düşmanlığını ileri bir safhaya taşıdı. Alman Der Spiegel Erdoğan üzerinden İslam'ı da hedef aldı. Öte yandan Erdoğan ve İslam düşmanlığı ile dolu analizde imzası bulunan Şebnem Arsu ve Özlem Topçu'nun CHP ve HDPKK yandaşı olduğu ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:51

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine kısa süre kala Batı medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na yönelik saldırılarını arttırdı. 

İngiliz The Economist'in "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" başlıklarıyla süslediği analizinde "Kılıçdaroğlu'nu içtenlikle destekliyoruz" satırları yer almış ve Erdoğan'a resmen kin ve nefret kusmuşlardı. Economist'in başını çektiği küstah analizi sonrası uluslararası yayın yapan çok sayıda dergi ve gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ve koalisyonun ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öven analizler yayınlayarak Türk seçmeni yönlendirebileceğini sandı.

Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2 hangi platformda yayınlanacak? Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2... Haberi Görüntüle

SKANDAL KAPAK

İngiliz The Economist'in başlattığı Erdoğan'a düşmanlık kampanyasına Fransız dergilerinin ardından Almanya merkezli Der Spiegel katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verilmemesi çağrısı yaparak HDP destekli Altılı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Yaptığı analizle büyük bir skandala imza atan gazete, PKK elebaşı Cemil Bayık ile benzer ifadeler kullanarak Türkiye'de bir "kaos" çıkabileceğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son zamanlarda kendisi hakkında çirkin yayınlar yapan Batılı medyanın manşetlerine rest çekerek, "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'A OY VERMEYİN ÇAĞRISI

Alman Der Spiegel dergisi, terörün siyasi ayağı HDPKK ve CHP'yi destekleyen Alman Yeşiller Partisi'nin, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmemesi çağrısında bulunduğunu duyurdu. Der Spiegel, Alman Yeşiller Partisi'nin yönetim kurulu toplantısının karar metnine dayandırdığı haberde, partinin Türkiye'deki seçimlerde Başkan Erdoğan'a oy verilmemesi çağrısında bulunduğunu yazdı.

Buna göre, Alman Yeşiller Partisi'nin yönetim kurulu karar metninde şu ifadeler yer aldı:

"Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllarca süren otoriter yönetiminin ardından demokrasi ve hukukun üstünlüğüne geri dönmek için gerçek bir şans var. Almanya'da yaşayan ve Türkiye'de oy kullanma hakkına sahip herkesi 14 Mayıs'taki seçimlere katılmaya ve demokratik değişim sürecini desteklemeye davet ediyoruz."

Haberde, Yeşiller'in Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına karıştığı ve parti yönetiminin bütün Türkleri demokrasiyi güçlendirmek için oylarını kullanmaya çağırdığı vurgulandı. Bunun yanı sıra Yeşiller Partisi de sosyal medya hesaplarından Der Spiegel'in haberini doğrulayan paylaşımlar yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christian Wagner de konuya ilişkin Berlin'de yaptığı açıklamada, "Bizim açımızdan bu seçimlerin, Türkiye'nin kesinlikle taahhüt ettiği uluslararası standartlara uygun olması çok önemlidir. Ayrıca Almanya'nın uluslararası seçim gözlem misyonları çerçevesinde de önemli bir katkı sunduğunu söyleyebilirim. AGİT misyonuna seçim gözlemcileri göndereceğiz." ifadelerini kullandı. Alman Der Spiegel dergisinin basılı şekilde piyasaya çıkacak son sayısı da Türkiye'deki seçimleri ve Başkan Erdoğan'ı konu aldı.

17 Nisan Esenyurt'ta yangın nerede, hangi mahallede çıktı? Yangın söndürüldü mü? 17 Nisan Esenyurt'ta yangın nerede, hangi mahallede çıktı? Yangın söndürüldü... Haberi Görüntüle

ALGI OPERASYONUNA SOYUNDULAR

Dergi, Erdoğan'ın fotoğrafına yer verdiği kapağında, "yenilmez" anlamına gelen "unbesiegbar" kelimesini kullandı ancak "un" ekini siliniyormuş gibi gösterdi. Kapakta "yenilmez"i "yenilmez değil" imasıyla gösteren Der Spiegel ayrıca, "Ayrılış mı yoksa kaos mu?", "Erdoğan kaybederse ne olur?" gibi ifadelere yer verdi.

Der Spiegel, iç sayfalarda "sarsılmış" başlığını kullanırken, alt başlıkta da şu ifadelere yer verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan 20 yılı aşkın bir süredir iktidarda. Onun döneminde Türkler refaha kavuştu ama aynı zamanda baskıya da maruz kaldı. Ama şimdi ebedi başkan gerçekten de görevden gidebilir. Hayal kırıklığına uğramış destekçilere, yoksullaşmış yeni yetmelere, genç seçmenlere ve Erdoğan'ın yerine geçebilecek adama doğru bir yolculuk."

Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? KDV yüzde kaç olacak? Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? KDV yüzde kaç... Haberi Görüntüle

TERÖR TUTUKLUSU DEMİRTAŞ'IN VE FİRARİ CAN DÜNDAR'IN AÇIKLAMALARINA YER VERİLDİ

Skandal ifadelerle hazırlanan analizde terörden tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Muhalefet her zamankinden daha iyi hazırlandı. Erdoğan bu sefer kesin kaybedecek." ifadesine de yer verildi. Bir başka bölümde ise FETÖ'nün "MİT tırları kumpası"nda görüntüleri yayınlayan ve yapılan yargılamada 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni firari Can Dündar'ın, "O gün gelirse" başlıklı makalesi yer aldı.

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı ifşa oldu! Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı... Haberi Görüntüle

'HİLAL'İ PARÇALANMIŞ OLARAK GÖSTERDİLER

Derginin kapağındaki 'Hilal' detayı ise Almanların asıl amaçlarını ortaya çıkarır nitelikte. İslam'ı simgeleyen hilal sembolünün parçalanmış olarak gösterilmesi Alman Der Spiegel'in hedefinde İslam'ın da olduğunu gösterdi.

Son dakika: MSB'den Irak ile 'Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi' açıklaması Son dakika: MSB'den Irak ile 'Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi' açıklaması Haberi Görüntüle

HABERİ İNTERNET SAYFASINDA YAYINLADILAR

Dergi, günler sonra haberi internet sayfasında da yayınladı. Haberde imzası bulunan yandaşı CHP ve HDPKK yandaşı Şebnem Arsu, sosyal medyadan, "Günlerdir televizyon ekranlarında dönen @DerSpiegel kapağının ardındaki haberi İngilizce okumayı arzu edenler için" ifadeleriyle paylaştı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı! Çocukların teşkilata özel mektupları yoğun ilgi gördü! MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı!... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN ÜZERİNDEN İSLAM DÜŞMANLII

Haberlerini Başkan Erdoğan düşmanlığı üzerinden oluşturan ve Der Spiegel'in sözcülüğünü yapan Arsu'nun depremden başlayan lig maçlarından birkaçında yaşanan provokasyonları, "Depremlerin ardından Erdoğan'ın kriz yönetimine duyulan öfke stadyumlara ulaştı. İstanbul'da taraftarlar hükümeti istifaya çağırdı. İktidarın tepkisi maçlara olan ilgiyi sindirmek yerine arttırıyor. Peki protestolar hükümet için tehdit mi?" şeklinde servis ettiği ortaya çıktı.

Hükümeti sürekli olarak yargılamakla tehdit eden TİP'li Ahmet Şık'ın paylaşımını RT'leyen sözde bağımsız ama Batı sözcülüğüne soyunan Arsu, "Osman Kavala aynı baz istasyonundan Henri Barkey'in telefonuyla sinyal eşleşmesi olduğu için 5 yıldan fazladır hapiste tutulurken bir katliam şüphelisiyle görüşmesi olan korucunun avukatlığını Şırnak Valiliği üstlendi. Herkes her şeyin farkında ama sessizlik daha hakim." ifadelerini sayfasında paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading