Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TURKOVAC aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TURKOVAC aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız

Yerli aşı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı ve ne zaman kullanılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli aşı TURKOVAC'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündem

23.01.2024, 18:31

TURKOVAC acil kullanım onayı aldı ve yerli aşının ne zaman kullanılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli aşı TURKOVAC'a ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Aşımızın geliştirilmesi ve üretilmesinde görev alan herkesi tebrik ediyorum. Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınına karşı bilinen en etkili yöntem olan aşının ülkemizde üretilebilir hale gelmesi çok önemlidir. Uzun bir çalışma ve hazırlık döneminin ardından gereken onayları alan Turkovac aşımız milletimizi salgına karşı en etkili şekilde koruma gayretlerimizin sonucudur.

Okullarda ikinci dönem ne zaman bitecek? Okullar ne zaman kapanacak? Okullarda ikinci dönem ne zaman bitecek? Okullar ne zaman kapanacak? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN VATANDAŞLARA TURKOVAC ÇAĞRISI

Vatandaşlarımızın en kısa sürede randevularını alarak Turkovac aşısını yaptırmaya davet ediyorum.

Antalya'da teleferik neden düştü? Teleferik kazası neden, nasıl meydana geldi? Antalya'da teleferik neden düştü? Teleferik kazası neden, nasıl meydana geldi? Haberi Görüntüle

'AŞIMIZI PAYLAŞACAĞIZ'

Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da dost ülkelere gönderiyoruz. Turkovac'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız.

Hasan Efendi öldü mü, kaç yaşında vefat etti? Hasan Kılıç (Efendi) kimdir, memleketi neresi? Hasan Efendi öldü mü, kaç yaşında vefat etti? Hasan Kılıç... Haberi Görüntüle

TURKOVAC AŞISI NE ZAMAN KULLANILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da TURKOVAC'ın üretim tesisinde konuştu. Koca, konuya ilişkin şunları söyledi;

Bakan Koca, "Yerli Kovid-19 Turkovac aşımız bugün itibariyle acil kullanım onayı almış durumda ve üretime başlamış olduk. Sayın Cumhurbaşkanım, bugün Şanlıurfa'daki üretim merkezlerindeyiz. 50 yıl sonra Türkiye hücreden başlayarak, Türk bilim insanları tarafından yüzde 100 şekilde bir aşıyı gerçekleştirmiş oldu" dedi.

Bakan Koca "Dolum tesislerinde, dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması yapılıyor. Üretim başlamış oldu. Yıl bitmeden acil kullanım onayı ve üretimi başlamış oldu. Bu başarı liderliğinizde bütün milletin başarısı" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Bir takım tetkikleri yapılıyor olacak. Bir hafta, 10 gün içinden bu tetkiklerin biteceğini umuyoruz. Yıl bitmeden, gelecek hafta sonu aşımız kullanılabilir olacak" dedi.

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

TURKOVAC AŞISININ ETKİNLİK ORANI

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, "PCR'ı pozitif olan, şikayeti olanlarla değerlendirildiği zaman Turkovac kolunda sadece 20 kişi karşı kolda 40 kişi vardı. Bizim aşımızın daha etkili olduğunu gösterdi. Hastaneye yatan, yoğun bakıma ihtiyaç duyan hiç hastamız olmadı. Bizim aşımız hatırlatma doz olarak kullanıldığında antikor düzeyinde 4 kat fazla artış olduğunu gördük" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading