Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gücünü her alanda artırması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin gücünü her alanda artırması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ Çorlu’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'ne katıldı. Buradaki konuşmasında 'Türkiye'nin gücünü her alanda artırması gerekiyor' diyen Erdoğan, gündeme ve savunma sanayiye yönelik önemli mesajlar verdi.

Gündem

23.01.2024, 17:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ Çorlu’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün burada Türkiye'nin gözyüzündeki yeni sembolü Akıncı TİHA''nın teslimi için buradayız. Bu başarının arkasında 'en iyisini biz yaparız' diyen yürekler var. Bu adanmışlığın meyvesini Akıncı'yı TSK envanterine katarak alıyoruz. Türkiye bu teknolojide dünyanın en iyi 3 ülkesinden birisi olmuştur. Bu başarının mimarisi olan Bayraktar ailesini, Baykar'ın mühendislerini, çalışanları emeği göçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.

Yemekteyiz'de 75 bin TL kim aldı, birinci kim oldu 15... Haberi Görüntüle

AFGANİSTAN KONUSU

Son yüz yılda 2 büyük savaş yaşayan dünyamız istikrar ve düzene kavuşmak şöyle dursun, daha çetin sınamalarla karşı karşıya kaldı. Dünyanın çeşitli yerlerindeki sosyal düzensizlikler giderek derinleşiyor. Afganistan'da anneler çocuklarını dikenli tellerin ardındaki yabancı askerlere teslim etmek zorunda kalıyorsa, vicdanlar buna nasıl sessiz kalabilir. Suriye'nin yerle bir olan şehirlerinde anne babalar enkaz yığınlarında evlatlarının cansız bedenini ararken, dünyanın geri kalanı kendi evlatlarının geleceğine nasıl bakabilir? 

Deprem bölgesinde 30 bin konut daha teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan:... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ HER ALANDA ARTIRMASI GEREKİYOR'

Çeşitli zamanlarda PKK'yı FETÖ'yü DEAŞ'ı öne sürüp ülkemize geri çekmenin arkasında hep bu strateji vardı. Diplomatik sinsiliklerle yol almaya çalıştılar. Hem sahada hem masada tüm bu oyunların üstesinden geldik. Bu başarıda dünyanın dört bir yanında kalbi bizim için atan kardeşlerimizin de payı vardır. 

Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler bize Türkiye'nin gücünü her alanda artırması gerektiğini gösteriyor. Eğer ülke ve millet olarak gerekli güçlü olmazsak bu coğrafyadan bizi tasfiye edeceklerinden şüpheniz olmanız. Bizim gidecek başka vatanımız, başka bir yerimiz yok. Onun için ülkemize, vatanımıza, devletimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Eğer bölgemizde ve dünyamızda istikrar sağlanacaksa bunun Türkiye'siz gerçekleşmesi inanılamaz. 

2024 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YDS-1 SONUÇ TARİHİ! Haberi Görüntüle

'BÖLGEMİZDE HERHANGİ BİR TASARRUFTA BULUNMAK İSTEYEN ÖNCE TÜRKİYE'YE BAKACAK'

Yüzde 20'lerde yerlilik oranına sahip savunma sanayini bu kadar kısa sürede yüzde 80 yerliliğe yaklaştırmak Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır. Akıncı ile birlikte dünya çok daha farklı müzakerelerin içine girecektir. Her ne şekilde olursa olsun şu gerçeği herkes görüyor, biliyor. Bölgemizde herhangi bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye'ye bakacak. Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak. 

Bölgemizde operasyona niyetlenen önce Türkiye'nin barış ve istikrar esaslı yaklaşımını değerlendirecek. Bizim için bu tablo bir böbürlenme sebebi değildir. Bu konunun bizim için tek anlamı istiklalimi ve istikbalimizi korumanın bir aracı olmasıdır. Bu salona girerken dışarıda yüzlerce binlerce gencimizi gördük. Hepsinin gözlerinden zeka fışkırıyor. Hepsi böyle bir eseri inşa etmenin mutluluğu içerisindeydi. Ben de o gençlerimizle şu anda salondaki gençlerimizle iftihar ediyorum. 

CHP- TİP arasındaki kirli pazarlık ortaya çıktı: TİP'in Hatay adayı... Haberi Görüntüle

'MİLLİ SİHA'LARIMIZ İÇİN PEK ÇOK ÜLKE SIRADA BEKLİYOR'

Savunma Sanayiimizin geliştirdiği tüm SİHA'lar dünyada yoğun rağbet görüyor.

Bayraktar TB2'lerimizi Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'a ihraç etmiş durumdayız, yeni yeni ihraç anlaşmaları da yapıldı, yapılıyor. Milli SİHA'larımız için daha pek çok ülke sırada bekliyor. Milli teknolojilerimiz her parayı basanın alabileceği ürünler değildir. Şimdi hedefimiz, kendi inşa ettiğimiz kısa pistli uçak gemilerimize inip kalkabilen SİHA'lar geliştirebilmektir.

Türkiye'yi bilhassa insansız savaş uçağı teknolojisinin de öncü ülkesi yapmakta kararlıyız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading