Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerle kol kola dolaşanlar milletin temsilcisi olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerle kol kola dolaşanlar milletin temsilcisi olamaz

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kolkola Kandil'de dağlarda dolaşanlar, bu milletin oylarının temsilcisi olamaz." dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca, Karkamış'ta vatandaşın tepki gösterdiği Ümit Özdağ için ise ''Daha bunlar iyi günleriniz'' ifadelerini kullandı.

Gündem

05.03.2024, 02:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Prof. Dr. Naci Görür'den Murat Kurum açıklaması: Dedikleri yapılırsa İstanbul... Haberi Görüntüle

''KADIN İNSANIN YARISIDIR''

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde kadınların yanında olduğumuzu tekrar ifade ediyorum. Bir kadının bile şiddete uğramasına, hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için mücadelenin çıtasını yükseltmek mecburiyetindeyiz. Kadın insanın yarısıdır. Kadına şiddet uygulayarak onurunu zedeleyen bir toplum insanlığından vazgeçmiş demektir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de her yanlış uygulamayı bir saldırı olarak görüyoruz. Rabbimiz insanlarına yönelik emirleri bildirirken hep erkekler ve kadınlar olarak belirtiyor.

Optimar duyurdu: Hatay'da hangi parti önde? Hatay'ı Mehmet Öntürk mü... Haberi Görüntüle

''TOPLUMSAL HAYATIN TEMEL DİREĞİ KADINDIR''

Toplumsal hayatın temel direği kadındır. Bunun için kendi kalkınma planlarımızın merkezine güçlü kadın güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik. Hak fırsat ve imkan adaleti fırsatına dayalı olarak kendilerine ve ülkelerine fayda sağlayan bireyler haline getirmek istiyoruz. Ülkemizde bu doğrultuda çok öenmli mesafe kat ettik. Türkiye'nin geçtiğimiz 20 yılda şiddet meselesi başta olmak üzere kadınlarımızın hakları konusunda gösterdiği başarı en önemli amirdir. Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet ve İçişleri olmak üzere diğer ilgili tüm kurumlarımız samimi şekilde bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz. Bu faaliyetlerin hepsini de kadınlarımızla birlikte çocuklar başta olmak üzere Aile kurumunu da koruyacak şekilde sürdürüyoruz.

Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı: Katil oğlu için bakı ne... Haberi Görüntüle

''İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ NEREDE?''

Terör örgütünün saldırdığı kadın öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı alçakça katletmiştir. Dünyanın başka yerinde böyle durum olsa günlerce aylarca gündem olur, tepkilerin ardı arkası kesilmezdi. Söz konusu Türkiye olunca timsah gözyaşı kabilinden çıkışların yanında ne siyasilerden ne de insan hakları örgütlerinden kayda değer bir ses çıkmıyor. Nerede bunlar? Terör örgütleri olduğunda ta Kandil'e kadar çıkan bu batı STK'ları maalesef Türkiye'de Diyarbakır annelerini ziyaret etmeye yanaşmamışlardır. Diyarbakır annelerini ziyaret ettiklerini gördünüz mü? Kadının canına kasteden genç kızlarımızı kandırıp ölüme sürükleyen terör örgütünü görmezden gelemeyiz. 

Ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un küfürlü videosu ortaya... Haberi Görüntüle

''TERÖRİSTLERLE DAĞLARDA DOLAŞANLAR BU MİLLETİN TESMSİLCİSİ OLAMAZ''

Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyebilecekleri söz kalmamıştır. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların neyin peşinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların kürsüyü fırsat bilerek kullandığı sözlerin bizim için kıymeti yok. Kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak en temel insani vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Parlamentoya girip teröristlerle dağlarda dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz. 

CHP'deki para sayma soruşturmasında yeni gelişme! 3 kişi daha hesap... Haberi Görüntüle

''2023 BUNLAR İÇİN SON OLACAK''

Anayasada, yasada yaptığımız değişikliklerle kadına şiddete sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Kadın ve çocuk katili terör örgütünün arkasında duranlar dökülen kana ortaktır. 2023 seçimlerini bu anlamda çok önemli buluyorum. İnanıyorum ki benim milletim Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak hep birlikte bunlara en güzel demokratik cevabı verecektir. Tabi bu kadınlarımızın iradesiyle başlayacak ve gerçekleşecek. Kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi düşürmeyecek, bu fethi inşalla gerçekleştireceksiniz.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP-DEM gizli iş birliği içinde Haberi Görüntüle

ÜMİT ÖZDAĞ'A TEPKİ: DAHA BU İYİ GÜNLERİNİZ''

İşte daha yeni, İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini bu terör örgütleri neyle izah edecekler? Ne ana muhalfet ne de yavrusu konutşu mu? Konuşmadı. Konuşacak sözleri yok da onun için. Şehit edilen yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım. İnşallah 2023 bunlar için bir son olacak. Benim buna inancım var. Biz terör örgütü kullanıyor diye kötü örneklere bakarak insani ve vcidani görevlerimizdne vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde misafir ettiğimiz mağdurları korumaya devam edeceğiz. Particiklerden biri Karkamış'a geçmiş. Orada mültecilerle ilgili laf etmeye kalkınca 'Bugün bunun yeri değil. Burada siyaset yapmayın' deyip kovdular, o da bir dükkana sığındı. Daha bu iyi günleriniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading