Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20. Milli Eğitim Şurası'nda öğretmenlere müjde niteliğinde haberler verdi.

Gündem

02.02.2024, 17:17

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "en yüksek danışma kurulu" olarak nitelendirilen Milli Eğitim Şurası 7 yıl aradan sonra toplandı.

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında 6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KALKIYOR

''Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz. 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde 'başöğretmen' unvanıyla görev yapacaklardır." Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize 'uzman öğretmenlik' imkanını getiriyoruz.

Türkiye günlerdir bu kazayı konuşmuştu! Acılı babadan Eylem Tok ve eski eşi Bülent Cihantimur'dan iki talep Türkiye günlerdir bu kazayı konuşmuştu! Acılı babadan Eylem Tok ve... Haberi Görüntüle

MAAŞLARA 2 BİN LİRA ZAM

Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz.

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Haberi Görüntüle

'BİZE GERÇEĞİ TEKRAR HATIRLATTI'

Koronavirüs salgını sebebiyle son 2 yılda şahit olduklarımız bize bu gerçeği tekrar hatırlatmıştır. Dünyanın tamamına yayılan salgın tüm insanlığın aynı gemide olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sağlık, eğitim ve üretim başta olmak üzere her alanda güçlü altyapıya sahip olmanın önemine şahit olduk. Biz hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık. Dinamik bir süreç yönetimiyle ülkemizde ekonomik hayatın durmasına müsaade etmedik. Eğitim faaliyetlerimizin kesintiye uğramasına izin vermedik.

Burada elbette sadece altyapıyla ilgili atılacak adımlardan bahsetmiyorum, çok daha geniş bir anlayışla yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum. Gençlerimize sadece dünün dünyasından, dünün Türkiye'sinden yola çıkarak bir ufuk kazandıramayız. Günümüzün öğrencilerini, dünün öğrencileri gibi eğitmeye kalkarsak istikbalimizin elimizden kayıp gitmesine mani olamayız. Günümüzde tek sesli, tek boyutlu bir eğitimi sürdüremeyiz. Eğitim öğretimde de başarının anahtarı düşünmek, analiz etmektir. Analiz yapabilen, merak eden, özgüven sahibi, erdemli gençler aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır. Çocuklarımızı bu hedeflere ne kadar yönlendirebilirsek eğitimde de o derece başarılı olabiliriz. Bir taraftan köklerimizle bağımızı güçlü tutarken diğer taraftan gözümüzü ufuktan ayırmadan bu süreci yürütmemiz önemlidir. İşte bu anlayışla eğitim öğretim başta olmak üzere her alanda maziden atiye sağlam köprüler kurmanın gayretinde olacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading