Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangın ile ilgili, "Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır." dedi.

İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte gerçek nedeni... İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte... Haberi Görüntüle

“AÇTIĞIMIZ KUYULAR İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK”

Başkan Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Karadeniz'de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacaktır. Yakın zamanda Karadeniz gazının devreye girmesiyle, kaynaktaki dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltacağız.

Yaptırımlarla, tehditlerle, şantajlarla, yıldırmalarla bizi engellemeye çalıştılar ancak hiçbirine eyvallah etmedik. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Keşfettiğimiz ve yerin yüzlerce metre altından çıkarmaya başladığımız Karadeniz gazını bugün ilk defa yerinde yakacağız.

Keşfettiğimiz gazın değerini mesnetsiz iddialarla düşürmeye çalışanlar, bugün burada yanan ateşe iyi baksınlar.

Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u değiştirildi Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u... Haberi Görüntüle

"İLK FAZI 2023'E YETİŞTİRMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ"

İkinci aşamada yüzeyden kontrol edilen akıllı vanalar ve deniz tabanı test vanaları devreye sokuldu. Son aşamada da yüzey test ekipmanları ve flare ile gaz akışa verildi. Bütün bu operasyon, toplamda 247 saatlik bir akış sürecinde gerçekleştirildi. Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hem masa başında hem de sahada büyük bir emek harcanıyor. Proje elbette kendi içinde doğal ve teknik zorluklar içeriyor. Hamdolsun şu ana kadar iyi bir planlama ve detaylı iş takvimiyle hedeflerimizden herhangi bir sapma yaşamadık. Bundan sonrası için de çalışmalar aynı titizlikle devam edecek.

Selçuk Bayraktar'dan terör örgütü PKK destekçisi Geerdink'e Türkçe ve Kürtçe yanıt Selçuk Bayraktar'dan terör örgütü PKK destekçisi Geerdink'e Türkçe ve Kürtçe... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN UZATTIĞI DOST ELİNİ TUTANLAR BUGÜNE KADAR HEP KAZANÇLI ÇIKTI"

Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hem masabaşında hem de sahada büyük bir emek harcanıyor. Bölgesinin siyasi ve ekonomi bakımından en güçlü ülkesi olan Türkiye'nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne kadar hep kazançlı çıktı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading