Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi! İşte iki liderin ele aldığı konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi! İşte iki liderin ele aldığı konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant’ta bugün kritik görüşmelere imza atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi sona erdi.

Gündem

23.01.2024, 19:49

Dünyanın gözü kulağı Özbekistan'da. Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Özbekistan'da bir araya gelen liderlerin alacakları kararlar merakla bekleniyor. 

İki gün sürecek zirvede Ukrayna savaşı, global kriz, Çin-Tayvan gerilimi ve tahıl koridoru gündeme gelecek. Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları 22. Toplantısı, Özbekistan’ın tarihi Semerkant şehrinde başladı. 

Deprem uzmanlarından İstanbul için peş peşe uyarılar! İşte en riskli... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN AİLE FOTOĞRAFINDA YER ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde, Gözlemci Üye ve Özel Konuk Heyet Başkanlarını Selamlama Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, Zirve'nin düzenlendiği Ebedi Şehir kompleksine geldi. Burada gözlemci üye ve özel konuk heyet başkanları için düzenlenen selamlama törenine katılan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çektirilen aile fotoğrafında yer aldı. Erdoğan, diğer liderlerle geniş katılımlı oturuma geçti.

İsrail ile işbirliği iddialarına bakanlıktan peş peşe yalanlama Haberi Görüntüle

KİMLER KATILIYOR?

Semerkant’ta yeni inşa edilen "İpek Yolu Semerkant" uluslararası turizm bölgesindeki kongre merkezinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde başlayan zirveye, örgüte üye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, gözlemci ülkeler Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaa Khurelsukh, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, davetli liderler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katılıyor.

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

KRİTİK TEMASLAR

Dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşen Erdoğan, bugün de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Erdoğan ve Şi Cinping'in Özbekistan Devlet Başkanı Yazlık Sarayı'ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Moğolistan Devlet Başkanı Uhnaagiyn Hürelsüh ile görüşmeler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ndeki temasları kapsamında Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi kabul etti. Özbekistan’ın Semerkant şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da iftar programında konuştu Haberi Görüntüle

ERDOĞAN-PUTİN'LE GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi başladı. İki lider, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde tahıl koridoru konusunun başlıca gündem maddesi olması öngörülüyor.

Türkiye'nin konuştuğu para kulesi trafiğinde skandal savunma: Valizde 20 bin... Haberi Görüntüle

İKİ LİDER HANGİ KONULARI GÖRÜŞECEK?

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada görüşmede masaya yatırılacak konuları açıklamıştı. Uşakov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; ''Erdoğan ve Putin görüşmesinde çok sayıda konu ele alınacak. Şu anda müzakereler için birçok konu var, bunlardan biri Türkiye'nin tahıl anlaşmasının imzalanmasında oynadığı pozitif rol. Görüşmede, 5 Temmuz'da Soçi'de varılan mutabakatların da sonuçları da ele alınacak''

Kendisini rahatsız eden adamı tekme tokat dövdü: Osmanlı tokadını yapıştırdım Haberi Görüntüle

AYAKÜSTÜ SOHBET ETTİLER

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne özel konuk olarak katılmak üzere Semerkant'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebedi Şehir Kompleksi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sohbet etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading