Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ve Aliyev'le Prag'da bir arada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ve Aliyev'le Prag'da bir arada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ilk kez bir araya geldi. Liderlerin sohbetine Fransa Cumhurbaşkanı Macron da katıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantılarına katılmak ve ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere bugün Çekya'nın başkenti Prag'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin liderleriyle ikili görüşmeler yapacak, ayrıca Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmesi de bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag'da Türk vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Türk vatandaşlarıyla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkiye'nin Prag Büyükelçiliğini ziyaret etti.

İstanbul'da kim önde? Son seçim anketleri açıklandı: Murat Kurum mu... Haberi Görüntüle

ÇEKYA BAŞBAKANI TARAFINDAN KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya'nın başkenti Prag'da Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısına katıldı. Erdoğan'ı, toplantının yapılacağı Prog Şatosu'na gelişinde Çekya Başbakanı Petr Fiala karşıladı.

4 ilde 3 organize suç örgütü çökertildi: 22 gözaltı Haberi Görüntüle

ÜÇ LİDER İLK KEZ BİR ARADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra zirvenin gerçekleşeceği Prag Kalesi'ne doğru geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı Çekya'da bir araya getirdi. Üç lider ilk kez aynı karede yer alıp kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Masada ne konuşulduğunu merak eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron da sohbete dahil oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayaküstü sohbet ettiği Macron'a ''Gel seni de Türk Birliği’ne alalım. Avrupa Avrupa nereye kadar. Avrupa her şey değil'' ifadelerini kullandığı görüldü.

Uzman isim uyardı! Tuzla fayına dikkat: Deprem üretme zamanı yaklaştı Haberi Görüntüle

PRAG'DA AİLE FOTOĞRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı öncesi liderlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Cübbeli Hoca, İsmailağa Cemaati'nden atıldı mı? Cübbeli Ahmet Hoca neden... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI, İKİ LİDERLE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile sohbet etti. 

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen para kulesi trafiğinde yeni gelişme:... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK

Bugün Türkiye saatiyle 19.00’da, Prag Kalesi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ikili bir görüşme yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paşinyan'a, özel temsilciler arasındaki görüşmelerin üçüncü ülkelerde değil Türkiye ve Ermenistan'da dönüşümlü olarak yapılmasını önerecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede daha fazla gerilim yaşanmaması için provokasyonlardan uzak durulması ve Azerbaycan ile nihai barış anlaşmasının imzalanması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor. Karabağ Savaşı'nı bitiren 10 Kasım mutabakatında kurulması kararlaştırılan kazan-kazan anlayışına dayalı Zengezur koridorunun bir an önce işlevsel hale gelmesi konusunun da gündeme gelmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer liderle de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

ÇEKYA'DAKİ ZİRVEDEN OBJEKTİFLERE YANSIYAN DİĞER KARELER...













 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading