Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da! Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da! Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taşkent’te düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Özbekistan’a gitti. Erdoğan, Taşkent'te, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Gündem

23.01.2024, 21:41

Geçtiğimiz hafta Kazakistan'da düzenlenen Türk Teşikatları Zirvesi'ne katılmak üzere Astana'ya giden ve burada ikili temaslar gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni adresi Özbekistan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Özbekistan’ın başkentinde toplanacak Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi için Taşkent’e gitti. Bu yıl 16'ncısı yapılacak zirve iki gün sürecek. 

Zirvede konuşma yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı marjında katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülüyor. Zirve kapsamında, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu teşkilatın etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasında ticaret, ulaştırma ağları ve bağlantısallığın geliştirilmesi gibi konularda fikir teatisinde bulunulması planlanıyor. Terör devleti İsrail'in günlerdir abluka altına aldığı ve yoğun bombardımana tuttuğu Filistin'de saldırılarını durdurması ve bir an önce insani yardımların aktarılması zirvede ele alınacak konular arasında olacak.

2024 MUĞLA-MARMARİS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Marmaris'te hangi... Haberi Görüntüle

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı aslen nereli, kaç yaşında?... Haberi Görüntüle

100 MİLYAR DOLAR TİCARET HEDEFİ

Özbekistan'daki liderler zirvesinde üye ülkeler arasında ticari, ekonomik ve kültürel iş birliğini geliştirme yönünde adımların atılması bekleniyor. Bölgesel ticareti geliştirecek araçlar masaya yatırılacak. Üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için atılacak adımlar ele alınacak. Modern İpek Yolu'nun canlandırılması için yapılacak iş birlikleri masadaki diğer bir gündem maddesi. Türkiye'nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu hattındaki son gelişmeler ele alınacak.

26-27-28 Mart Bitlis'te okullar tatil mi? Yarın Bitlis'te okul var... Haberi Görüntüle

ZENGEZUR KORİDORU DA MASADA

Bölge ile Türkiye arasında doğrudan kara yolu bağlantısı kuracak Zengezur Koridoru'nda gelinen son aşama ele alınacak. Türkiye'de bu ay sonuna kadar ihale yapılacak. Dilucu Sınır Kapısı'ndan Iğdır'a, Kars'a oradan da Bakü-Tiftis Demir Yolu'na bağlanacak. 224 kilometrelik bir hat kısa süre içerisinde tamamlanacak. Demir yolu taşımacılığında koridorların etkin kullanımı için Doğu-Batı Trans-Hazar Geçişli Orta Koridor'un stratejik önemi uluslararası ticaret, coğrafi konum ve güvenlik açısından sağladığı avantajlar masaya yatırılacak. Yeni güzergahlar değerlendirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading