Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Vladimir Putin buluşmasında 5 kritik başlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Vladimir Putin buluşmasında 5 kritik başlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ağustos'ta Rusya lideri Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde 5 kritik başlık masada olacak.

Gündem

23.01.2024, 19:37

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin ile Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın 5 Ağustos'ta Soçi'de görüşme yapacağını açıkladı. Peskov, görüşme gündeminin oldukça yoğun olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin görüşmesinde 5 kritik başlık masada olacak.

Bayrama denk gelen 2. ara tatil ne zaman, hangi tarihte?... Haberi Görüntüle

OLASI HAREKATI VE SAVAŞI ELE ALACAKLAR

Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği olası hareket, terörle mücadele, Suriye'deki son gelişmeler ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, Türkiye'nin çabasıyla oluşturulan tahıl koridoru konularının yanı sıra savunma sanayii ve enerji alanında işbirliği, Akkuyu Nükleer Santrali konuları masaya yatırılacak.

Cumhur İttifakı ABB adayı Altınok'tan emekli ve öğrencilere ücretsiz ulaşım... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULARI GÖREŞECEKLER

İki liderin, ekonomiden bölgesel sorunlara çok sayıda konuyu istişare edeceğini aktaran Peskov, "Görüşme ayrıca Suriye ve Ukrayna konuları, tahıl sevkiyatı için kurulan mekanizmanın etkinliği konusunda karşılıklı güncel bilgilerin paylaşılması ve uluslararası ilişkiler konusunda fikir alışverişi yapmak için de iyi bir fırsat." diye konuştu.

Kabine toplantısı yarın mı, ne zaman? Kabine toplantısı hangi tarihte... Haberi Görüntüle

SOÇİ'DEKİ 5'İNCİ BULUŞMA

İki liderin son Soçi görüşmesi 29 Eylül 2021'de gerçekleşmiş ve bu zirveden nükleer enerji, Suriye'deki radikal unsurların temizlenmesi, uzay çalışmaları ve hava unsurları başta olmak üzere savunma sanayii işbirlikleri gibi konularda önemli kararlar çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce 3 Mayıs 2017'de Putin'in daveti üzerine Rusya'nın Soçi kentine gitmişti. İki lider 17 Eylül 2018'de de Soçi'de görüşmüştü. Türkiye, 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekâtı'nı başlattı. 18 Ekim'de sonlanan harekâtla Türk Silahlı Kuvvetleri, Rasulayn ve Tel Abyad'ı terör örgütlerinden temizledi. Harekâttan kısa bir süre sonra, 22 Ekim 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Soçi'de görüşmesinin ardından 10 maddelik Soçi Mutabakatı açıklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading