Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar yolcusu! Dünya Kupası'nın açılış maçını izleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar yolcusu! Dünya Kupası'nın açılış maçını izleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış töreni ve ilk maçı için yarın Katar'a gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'na da katılacak.

Gündem

04.02.2024, 11:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasisi kaldığı yerden devam ediyor. Son olarak Endonezya'nın Bali şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan ve orada birçok liderle ikili görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Katar'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'na katılacak. İki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırılacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya Kupası'nda Katar ile Ekvador arasında oynanacak olan açılış karşılaşmasını takip edecek.

"Türkiye-Katar Ulus Markalama" panelinde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yarın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir açılış seremonisiyle başlayacak olan 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonu da dostluğumuzun gücünü yansıtmaktadır. İki ülke arasında imzalanan 'Türkiye ve Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Uygulanmasına İlişkin Protokol' uyarınca FIFA 2022'nin emniyetle tamamlanması için ortak mesai yürütüyoruz." dedi.

Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı Park Bo Ram neden öldü? Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı... Haberi Görüntüle

3 BİNDEN FAZLA TÜRK POLİSİ VE GÜVENLİK PERSEONELİ GÖREV ALACAK

Fahrettin Altun, 3 binden fazla Türk polis ve güvenlik personelinin Katarlı meslektaşlarıyla müşterek bir güvenlik harekatını sevk ve idare ettiğini belirterek, organizasyonda görev üstlenen Emniyet Genel Müdürlüğü ve personeline başarılar diledi.

Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi? Ruhi Çenet kimdir, aslen nereli? Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi?... Haberi Görüntüle

TİCARET HACMİ 1,8 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Türkiye ve Katar'ın, ilişkilerini her alanda geliştirirken örnek başarılar elde etme hedefiyle birlikte ilerlediklerinin belirten Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımız, ilgili kurumlarımızı Katar ile her düzeyde işbirliğini güçlendirme ve yoğunlaştırma yönünde teşvik ediyor. Stratejik ortaklık arzusuyla gelişen ilişkilerimizin geldiği noktayı yaklaşık 1,8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimiz ortaya koymaktadır. Ülkemizdeki Katar yatırımları 33,2 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumdadır. Benzer şekilde Katar, Türk yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunmaktadır." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading