Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına tacizin cezası artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına tacizin cezası artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' dolayısıyla AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen programa video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Yakında Meclis’imizin takdirine sunacağımız yeni bir yargı paketi ile reform zincirine inşallah yeni bir halka daha ekliyoruz. İnsan Hakları Tazminat Komisyonunun hareket kabiliyetini arttıracağımız bu paket ile kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacaktır.' dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' nedeniyle AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen programa video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Peş peşe kritik temaslar Haberi Görüntüle

'İNSANLARI KÖKENİNE, İNANCINA, RENGİNE, GÖRÜNÜŞÜNE GÖRE AYIRAN FAŞİST UYGULAMALAR SIRADAN HALE GELMİŞTİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya İnsan Hakları Günü'nün başta mazlum ve mağdurlar olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan 73 sene önce büyük umutlar ile kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi küresel barış ve istikrarın korunmasında halen önemli bir rehber olma vasfını koruyor. Ancak başta İslam düşmanlığı ve kültürel ırkçılık olmak üzere beyannamede yer alan ilkelere yönelik tehditler de günden güne artıyor. Günümüzde demokrasi ve insan hakları havariliği yapan birçok batı ülkesinde nefret söylemleri siyaset ile birlikte günlük hayatı da esir almıştır. İnsanları kökenine, inancına, rengine, dış görünüşüne göre ayıran, en temel hak ve özgürlüklerini ellerinden alan faşist uygulamalar adeta sıradan hale gelmiştir" dedi.

İnci Taneleri dizisi başarıdan başarıya koşuyor! Şimdi ise Balkanlar'da yayınlanacak İnci Taneleri dizisi başarıdan başarıya koşuyor! Şimdi ise Balkanlar'da yayınlanacak Haberi Görüntüle

KADINA TACİZİN CEZASI ARTACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Reformu Strateji Belgesini açıkladıkları 30 Mayıs 2019 tarihinden bu güne kadar 5 yargı paketini hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Yakında Meclis’imizin takdirine sunacağımız yeni bir yargı paketi ile reform zincirine inşallah yeni bir halka daha ekliyoruz. İnsan Hakları Tazminat Komisyonunun hareket kabiliyetini arttıracağımız bu paket ile kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacaktır. Türkiye insan odaklı devlet geleneğinden aldığı ilham ile demokrasi ve temel özgürlükler alanındaki reform iradesini önümüzdeki dönemde de sürdürecektir. Bu düşünceler ile 10 Aralık İnsan Hakları Gününüzü bir kez daha tebrik ediyoruz. Bu anlamlı günün milletime ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading