Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl anlaşması hamlesi Financial Times'ta yer aldı! 'Rusya Türkiye'ye bağımlı hale geldi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl anlaşması hamlesi Financial Times'ta yer aldı! 'Rusya Türkiye'ye bağımlı hale geldi'

İngiltere merkezli Financial Times, Rusya'nın Türkiye sayesinde tahıl anlaşmasına dönmesi sonrası Türkiye'deki rolünü analiz etti. Söz konusu haberde, Batı yaptırımlarının Rusya'nın Türkiye'ye bağımlı hale gelmesine sebep olduğu bildirildi.

Gündem

29.01.2024, 08:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta tahıl koridoru anlaşmasını tek taraflı olarak askıya alan Rusya'nın görüşmeler sonrasında anlaşmaya geri döndüğünü açıklamıştı. 

Hz. Muhammed'in kutsal emaneti Hırka-i Şerif ziyarete açıldı Haberi Görüntüle

DÜNYA BASININDA GENİŞ YER BULDU 

Rusya'nın tahıl sevkiyatına kaldığı yerden devam edeceğini açıklayan Erdoğan'ın bu hamlesi dünya basınının en önemli gündem maddesi haline geldi. 

İngiltere merkezli Financial Times, Rusya'nın tahıl anlaşmasına dönmesi sonrası Türkiye'nin anlaşmadaki rolünü mercek altına aldı. Financial Times, Putin'in Erdoğan ile görüştükten sonra anlaşmaya yeniden katıldığına dikkat çekti. 

Prenses Kate Middleton öldürüldü mü, öldü mü? İngiliz Kraliyet ailesi... Haberi Görüntüle

'RUSYA TÜRKİYE'YE BAĞIMLI HALE GELDİ' 

Söz konusu haberde, "Putin, bu hafta Erdoğan'ın tarafsızlığını ve anlaşmaya dönerken yoksul ülkelere yardım etme kararlılığını övdü. Ancak analistler, Batı yaptırımlarının ve uluslararası izolasyonun, Rusya'yı giderek Türkiye'ye bağımlı hale getirdiğini söylüyor" ifadelerine yer verildi. 

Diğer yandan haberde anlaşmaya yakın olan bir kaynağın, "Erdoğan, 'Kartın yok Vladimir, ya koridoru açarsın ya da daha çok istenmeyen şeyler yaparız' demiş olmalı. Erdoğan'ın çok kartı var." sözlerine yer verdi. 

Son dakika: Tekirdağ'da dehşet verici kaza! TIR yolcu otobüsü ile... Haberi Görüntüle

'BEN ARADIĞIMDA HEMEN TAHIL KORİDORUNU AÇTI'

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon yayınında Putin'i işaret ederek, "Tahıl koridorunu başkaları aracılığıyla açmayı kabul etmiyor. Ama ben aradığımda hemen tahıl koridorunu açtı." sözlerine yer verdiğine dikkat çekildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading