Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyları artıyor! O anket sonuçları ortaya koydu: Avrupalılar endişeye kapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyları artıyor! O anket sonuçları ortaya koydu: Avrupalılar endişeye kapıldı

Altılı masa henüz adayını belirleyememişken Türkiye'nin en çok takip edilen çalışmalarından biri olan Türkiye Eğilimleri 2022 sonuçları açıklandı. Söz konusu ankete göre siyasi eğilimler yönünden AK Parti ve MHP'ye yakın olan vatandaşlar baskın bir çoğunluk oluştururken Altılı masanın oy oranları düşük kaldı. Söz konusu anket çalışmaları ise Altılı masanın sık sık danıştığı Avrupalı ortaklarını tedirgin etti.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı oluşturulan Altılı Masa seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasına rağmen henüz adayını duyurmadı. 

Bayram tatilinin iki günlük bilançosu! Bakan Yerlikaya rakam verdi Bayram tatilinin iki günlük bilançosu! Bakan Yerlikaya rakam verdi Haberi Görüntüle

AVRUPALI ORTAKLAR ENDİŞEYE KAPILDI 

Yapılan bütün anketlerde Cumhur İttifakı'nın oyları daha önde çıkarken Fransız Le Monde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketlerde yükseldiği Türkiye'de muhalefet kargaşa içinde' muhalefetin seçimi kaybedeceğine dair endişelerini paylaştıkları bir haber yayınladı. 

Diğer yandan Türkiye Eğilimleri 2022 sonuçları açıklandı. Türkiye'nin güncel siyasal görüş analizlerine yer verilen ankette 18-24 yaş arası gençlerin siyasi görüşlerine yer verildi. 

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun... Haberi Görüntüle

GENÇLER CUMHUR İTTİFAKI'NIN GÖRÜŞÜNE DAHA YAKIN HİSSEDİYOR

3 Kasım – 12 Aralık 2022 tarihleri arasında 26 farklı ilde 1000 kişi ile görüşülerek hazırlanan araştırmanın sonuçları 17 Ocak 2022 Salı günü Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinatörlüğünde Prof. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. Mitat Çelikpala, Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu, Prof. Dr. Murat Güvenç, Prof. Dr. Banu Baybars Hawks ve Sezen Kaya Sönmez ile Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil İbrahim Zeytin’in katılımıyla düzenlenen toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu ankette 18-24 yaş arası gençlerin siyasi görüşleri şu şekilde paylaşıldı: 

  • - Milliyetçi: Yüzde 23.1
  • - Muhafazakâr: Yüzde 20.8
  • - Siyasal İslamcı: Yüzde 17.1
  • - Kemalist: Yüzde 11.5
  • - Sosyal Demokrat: Yüzde 5.4
  • - Ulusalcı: Yüzde 5.4
  • - Liberal: Yüzde 5.4
  • - Sosyalist: Yüzde 3.1
  • - Ülkücü: Yüzde 2.3
  • - Apolitik: Yüzde 2.3

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading