Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO açıklaması dünya basınında! 'Türkiye'nin talepleri gözardı edilemez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO açıklaması dünya basınında! 'Türkiye'nin talepleri gözardı edilemez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına 'evet' demeyeceğini duyurması dünya basınında gündeme oturdu. Wall Street Journal konuyu, 'Finlandiya, İsveç NATO'ya girmeyi planlarken, Türkiye taleplerini açıkça belirtiyor' başlığı ile manşete taşıdı. The Times ise İsveç'in masaya getireceği iki teklifi açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 19:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya giriş başvurularını teröre verdikleri destek sebebiyle veto edeceklerini açıklamıştı. 

Finlandiya ve İsveç ise sorunun çözülmesi için Türliye'ye bir heyet göndereceklerini duyurmuştu. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN NATO'YA GİRİŞLERİNİ VETO ETMİŞTİ 

İki ülkenin bu açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada, "Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreçte bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz" sözlerine yer vermişti. 

Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş yapıyor? Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş... Haberi Görüntüle

STOLTENBERG 'TÜRKİYE'NİN TALEPLERİ GÖZARDI EDİLEMEZ' DEMİŞTİ 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapmış ve, "Türkiye değerli bir müttefiktir ve tüm güvenlik endişelerinin ele alınması gerekir. Bu tarihi anda bir arada olmalıyız" ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye'nin İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına kırmızı ışık yakması dünya basınında gündeme oturdu. 

Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz eden baba kim? Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN TALEPLERİ İSVEÇ'E ENGEL OLUYOR 

ABD'li Wall Street Journal konuyu, 'Finlandiya, İsveç NATO'ya girmeyi planlarken, Türkiye taleplerini açıkça belirtiyor' manşete taşırken iki ülkenin Ankaraya heyet göndereceğini belirten Washington Post, Türkiye'den gelen yorumun bazı Avrupalı liderler ve diplomatlar için sürpriz olduğuna dikkat çekti. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Haberi Görüntüle

WASHINGTON POST İSKANDİNAVYA'NIN PKK'YA DESTEK OLDUĞUNU BELİRTTİ 

Washington Post haberinde PKK terör örgütünün İskandinav ülkelerinden destek aldığına yer verirken Türkiye'nin bu sebeple bu iki ülkenin ittifaka katılmasını istemediğini belirtti. 

BBC ise 'Türkiye Finlandiya ve İsveç'in NATO grişimini bloke edecek' başlığı ile Türkiye'nin iki ülkeye karşı tutumunu yazdı. 

Erdoğan'ın İskandinav ülkelerinin teröristleri koruduğu için veto edeceğini belirten BBC, Ankara'nın NATO'daki pozisyonunu özetledi. 

Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan konular Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan... Haberi Görüntüle

TIMES BALTIK'TA TÜRKİYE ENGELİ DİYEREK PAYLAŞTI

The Times'ta konu 'NATO Rusya'nın kapı eşiğinde Baltık füze kalkanı kurmaya zorlanıyor' başlığıyla gündemine taşıdı. Türkiye'nin tutumuna üç paragraf ayıran gazete Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya önünde bir engel teşkil ettiğini belirtti. 

CNN International'da yer alan haberde, 'Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO girişimini engelleyebilir' başlığı yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli oldu Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli... Haberi Görüntüle

THE GUARDİAN MANŞETE TAŞIDI 

The Guardian ise 'Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasını onaylamayacağını söylüyor' başlığı atarak İskandinav ülkelerinin dışişleri bakanları Ann Linde ve Pekka Haavisto'nun en kısa sürede Türkiye'ye seyahat edeceğini bildirdi.

22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu olabilir 22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ONAY VERMEZSE NATO'YA KATILAMAZLAR 

30 üyesi bulunan NATO'da ittifaka yeni üye kabul edilebilmesi için her ülkenin parlamentosunun onay vermesi gerekir. Bu da Türkiye'nin iki ülkenin NATO'ya girişinde engel teşkil ettiği anlamına geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading