Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lider diplomasisi rahatsız etti: Batı, görüşme ayarlamasına karşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lider diplomasisi rahatsız etti: Batı, görüşme ayarlamasına karşı

Rus Sputnik ajansına konuşan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, "ABD ve İngiltere, Putin ve Zelenski'nin Erdoğan'la görüşmesini, ortak fotoğraf vermelerini istemiyor. Azami düzeyde uzatılmış bir savaş istiyorlar. Ukraynalıların geleceğini ve barışı düşünmüyorlar" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:32

24 Şubat 2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için barış masası kurup liderlerle sık sık bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu çabası Batı dünyasını rahatsı etti.

Rus Sputnik ajansına konuşan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu üyesi ve Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, ABD ve İngiltere'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski arasında bir görüşme organize etmesine karşı çıktığını söyledi.

Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var? Bor var mı? Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var?... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİNİ İSTEMİYORLAR''

Sözlerine devam eden Prof. Dr. Çağrı Erhan, şunları aktardı;

"ABD ve İngiltere, Putin ve Zelenski'nin Erdoğan'la görüşmesini, ortak fotoğraf vermelerini istemiyor. Azami düzeyde uzatılmış bir savaş istiyorlar. Ukraynalıların geleceğini ve barışı düşünmüyorlar" 

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

PUTİN VE ZELENSKİ İLE DİYALOG KURAN TEK İSİM

Putin ve Zelenski'yle diyaloğu bulunan tek liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna dikkat çeken Erhan, Erdoğan'ın iki ismi bir araya getirecek metotları bulacak güçte olduğunu, önemli olanın ortak fotoğraf değil, somut sonuçlar elde edilmesi olduğunu kaydetti. Erhan'a göre ilk somut sonuçlar, ateşkesin sağlanması ve belki diplomatik pazarlığın ardından uzlaşmaya varılması olacak.

Tokat'ta korkutan deprem geriye hasar bıraktı! Depremin izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı! Tokat'ta korkutan deprem geriye hasar bıraktı! Depremin izleri sabahın ilk... Haberi Görüntüle

RUSYA-TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ

Öte yandan Rus basınındaki bir diğer haberde ise Türkiye - Rusya - Suriye ilişkilerine yer verildi. Rus basını, Şam rejimi lider Beşar Esad'ın mart ortasında resmi bir ziyaret için Moskova'ya gideceğini yazdı. Vedomosti gazetesi Esad'ın Vladimir Putin'le görüşme ihtimalinin bulunduğunu aktardı. Habere göre görüşmede gündem maddelerinden biri de Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme süreci olacak.

TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan ve kontenjaları belirlendi mi? TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan... Haberi Görüntüle

RUSYA'DA ÜÇLÜ ZİRVE İDDİASI

Bazı gözlemciler Esad'ın Moskova ziyaretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla üçlü bir zirveye dönüşme ihtimalinin bulunduğunu iddia etti.Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu üyesi Erhan ise 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerden önce Erdoğan ile Esad arasında bir görüşme gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading