Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti geniş yankı uyandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti geniş yankı uyandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti bölgede yakından takip ediliyor. Erdoğan'ın ziyaretine geniş yer ayıran Katar basını masada olan konulara da değindi.

Gündem

23.01.2024, 18:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti Katarlı diplomatların ve Katar ulusal basınının gündeminde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Ziyareti öncesinde Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ikili görüşmelerinde Filistin meselesi, Suriye'deki gelişmeler ve Afganistan konusunun ele alındığını ifade etti.

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin stratejik ve istisnai bir ortaklık olduğunu, bu ilişkilerin her alanda gelişmeye devam ettiğininin altını çizen Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla yarın sözlerine ekledi.

al sani

Katar Emiri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afganistan'daki siyasi ve insani durumu da görüşeceğini kaydeden Al Sani, "Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısında 12 yeni anlaşmaya imza atılması bekleniyor." dedi.

Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS geçiş ücretleri kaç TL? Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS... Haberi Görüntüle

'TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULU'

Türk ekonomisiyle ilgili ise Katarlı Bakan Al Sani, şu ifadeleri kullandı:

"Biz çeşitlilik içeren Türk ekonomisine güveniyoruz. Türk ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulu. Bu da ekonominin içinde bulunduğu durumları aşabilmesini sağlıyor. Katar'ın Türkiye'de büyük yatırımları var ve bu yatırımlar verimli meyveler veriyor."

al sani

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Kuveyt'i kapsayan Körfez turu kapsamında yarın Doha'da olacağının hatırlatılması üzerine Al Sani, bu ziyaretlerin aynı güne rastlamasının tesadüf olduğunu açıkladı.

İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı! İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı! Haberi Görüntüle

KATAR BASINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ZİYARETİNE GENİŞ YER AYIRDI

El Cezire, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iki müttefik arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan iki günlük bir ziyaret için Katar'a gittiğini duyurdu.

Ziyaretin, Türkiye'nin bölge ülkeleriyle bağlarını geliştirmeye yönelik adımlar atmaya başladığı bir dönemde gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

Bakanlar ve iş liderlerinden oluşan bir Türk heyetinin Katarlı mevkidaşlarla da görüşmeler gerçekleştireceği, Doha'daki Erdoğan-El Sani zirvesinde kültür, ticaret, yatırım, spor, kalkınma ve sağlık gibi çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanmasının beklendiği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading