Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz mesajı uluslararası basında yankı buldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz mesajı uluslararası basında yankı buldu!

Dün Balıkesir'de yaptığı faiz açıklamasıyla dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, uluslararası basında ilgi gördü. Haberlerde, Erdoğan'ın kararlı tavrına vurgu yapıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı açıklamada, faiz oranlarının indirilmeye devam edeceğinin mesajını verdi. Erdoğan'ın son dönemde faiz konusundaki çıkışları, uluslararası medya kuruluşları tarafından yakından takip ediliyor.

'Bir kez daha yalan rüzgarıyla karşı karşıyayız' dedi! Haluk Bayraktar iftiraları 7 soruyla tek tek çürüttü! 'Bir kez daha yalan rüzgarıyla karşı karşıyayız' dedi! Haluk Bayraktar... Haberi Görüntüle

BLOOMBERG: ERDOĞAN YATIRIMCILARI DESTEKLEMEK İÇİN FAİZ İNDİRME SÖZÜ VERDİ

Bloomberg, "Erdoğan, yatırımcıları desteklemek için faiz indirme sözü verdi" diye yazdı. Haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde büyümeyi hızlandırma umuduyla yatırımcıları kamu bankalarından ucuz kredilerden yararlanmaya çağırdı. Merkez Bankası'na, borçlanma maliyetlerini daha da düşürme çağrısını yineledi" denildi.

İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı! İtirazda bulunmuşlardı! YSK'dan Yerköy, Siverek ve Güroymak kararı! Haberi Görüntüle

TEK HANE FAİZ HEDEFİ

Özellikle borçlanma maliyetleri konusunda Erdoğan'ın takındığı tavra dikkat çekilerek, "Geçen ay, bankayı şu anda yüzde 12 olan gösterge oranını yıl sonuna kadar yüzde 10'un altına indirmeye çağırdı" ifadesi kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, Türkiye'nin tek haneli faiz oranları konusunda adımlar atacağına dair söylemlerine işaret edildi.

4 GÜN İŞ 3 GÜN TATİL müjdesi! Türkiye'de uygulama resmen başladı 4 GÜN İŞ 3 GÜN TATİL müjdesi! Türkiye'de uygulama resmen... Haberi Görüntüle

'YATIRIM YÜKSEK FAİZ İLE GELMİYOR'

Aynı haberde, Türkiye'de ekonomiyi genişletmek ve istihdam yaratmak için "tam gaz adım atıldığı" vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yatırımcı gelsin, devlet bankalarımızdan kredi talep etsin. Onları faiz oranlarına kaptırmayacağız. Yatırım, yüksek faiz oranları ile gelmiyor" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında, instagram adresi ne? Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında,... Haberi Görüntüle

REUTERS: ERDOĞAN İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE FAİZ İNDİRİMİNE DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Reuters gelişmeyi, "Erdoğan, Türkiye'nin faiz indirimlerinin iktidarda olduğu sürece devam edeceğini söyledi" başlığıyla aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her ay düşmeye devam edecek" ifadesine dikkat çekildi.

Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın fay hattı var! Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın... Haberi Görüntüle

INVESTING: MB FAİZ İNDİRİMİNE GİDEREK PİYASALARI ŞAŞIRTTI

Finans platformu Investing'in haberinde de "Erdoğan, faiz indirimine devam edeceğini söyledi" denildi. Türkiye Merkez Bankası'nın son iki ayda iki kez faiz indirimine giderek, piyasaları şaşırttığı aktarıldı.

Öte yandan enflasyonun, geçen yılın kasım ayından bu yana yükselmeye başladığı anımsatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading