Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği duvar: Tam 1040 kilometre göç seddi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği duvar: Tam 1040 kilometre göç seddi

Kaçak geçişleri önleme ve terörle mücadele kapsamında Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu sınırlarında yaklaşık 1040 kilometre duvar örüldü.

Gündem

23.01.2024, 17:48

Türkiye'nin Afgan göçmen politikası hakkında gerekli adımların atıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye yolgeçen hanı değildir. Şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Tamamıyla sınırlarımız bu surlarla, duvarlarla örülüyor." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Ayar-2 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Altın kaçakçılarına geçit yok! Haberi Görüntüle

YÜZDE 98'İ TAMAMLANDI

Hürriyet'in haberine göre; Yasadışı geçişleri önlemeye yönelik duvar yapılması kararı, 2015 yılında planlamaya alındı. İlk olarak da 20 Ocak 2016’da Hatay’ın Yayladağ ilçesindeki Suriye sınırına beton duvar örme işlemi başladı. Duvarın donanımlarında gözetleme kulesi, devriye yolu, güçlendirilmiş kafes tel, aydınlatma sistemleri, etkin hudut birlikleri, balon, İHA ve mobil zırhlı araçlar ile hava ve karadan gözetleme, akustik sensörler, uzaktan kumandalı silah sistemleri, lazer imha edici silah, otomatik algılama yazılımları bulunuyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Suriye sınırına 892 kilometrelik duvar örülerek, projenin yüzde 98’i tamamlandı ve geriye sadece 18.9 kilometrelik bölüm kaldı.

TSK'dan Metina'da operasyon! 12 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi Haberi Görüntüle

IĞDIR, VAN, HAKKÂRİ VE AĞRI’YI KAPSIYOR

Türkiye ile İran arasındaki 560 kilometrelik sınırın 147.4 kilometrelik bölümüne de duvar yapılması kararlaştırıldı. Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkâri illerini kapsayan bu bölümdeki maliyeti valilikler ve TOKİ karşılıyor. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, sınırdaki duvar hattı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Amacımız düzensiz göçmenlerin burayı kullanmalarına engel olmak, kaçakçılar ve en önemlisi de teröristler de yer yer bu güzergahları kullanabiliyorlar. Bu duvar her üç geçiş için de elimizi rahatlatacaktır” demişti. Yetkililer Irak sınırına da 35 kilometrelik duvar örüleceği bilgisini verdi. Duvar örme işlemleri tamamlandığında, duvar uzunluğu 1189.3 kilometre olacak.

İstanbullu deprem ile burun buruna! Deprem gerçeği İstanbul'a artık çok... Haberi Görüntüle

4 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Duvar parçalarının her biri 3 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde inşa edildi. Bir metresi jiletli tel olarak yapılan duvarın yüksekliği 4 metreye ulaştı. Ön ve arka bölümleri de hendeklerle çevrildi.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading