Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti bir Macron'u bir de Şirin Payzın'ı üzdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti bir Macron'u bir de Şirin Payzın'ı üzdü

Halk TV sunucusu Şirin Payzın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik temaslarda bulunmak üzere gittiği Afrika ziyaretinden rahatsız olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile adeta ağız birliği yaptı. Türkiye'nin bölgede etkin bir güç haline gelmesini muhalefet de Avrupa devletleri de istemiyor.

Gündem

23.01.2024, 18:08

Başta CHP olmak üzere muhalefet kanadından gelen "Ne işimiz var Libya'da, Afganistan'da, Suriye'de?" şeklindeki çıkışların bir başka versiyonu, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gün sürecek Afrika ziyareti için kullanıldı.

Halk TV sunucusu Şirin Payzın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'ya gerçekleştireceği ziyarete 'ne gerek var?' imasında bulundu.

Angola ve Togo'ya Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk seyahatler olması nedeniyle ayrıca bir önem arz eden ve ticari ilişkilerin masaya yatırılacağı ziyaretlere ilişkin Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Payzın, şu ifadelerde bulundu:

"Mesela bu ziyaretlerin amacı nedir? Davet edilmiş! Ülkede gırtlağa kadar ekonomik kriz var. Afrika turuna çıkılıyor. Kimin parasıyla? Halkın. O uçağın 3 Afrika ülkesini turlamasının bedeli devlete kaç lira? Üstüne diğer masrafları koyun . Başa dönelim niye gidiyordu? Hiç davet edilmiş."

Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarıları! 26 Mart bugün hava nasıl... Haberi Görüntüle

FRANSA, TÜRKİYE'NİN AFRİKA'DAKİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ

Avrupa devletlerinin, Türkiye'nin Afrika'daki varlığından duyduğu rahatsızlığı gizlemediği bilinen bir gerçek. Özellikle Fransa, her zaman Türkiye'nin kıtadaki etkinliğini hedef alan açıklamalar yapıyor. Avrupa basını da Türkiye'nin Afrika'daki varlığını sık sık işliyor.

Örneğin, African Business dergisi, Türkiye’nin kıtadaki etkinliğinin ‘olağanüstü’ bir şekilde arttığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003'ten bu yana 27 Afrika ülkesini ziyaret ettiğini, bu konuda tüm liderleri geride bıraktığının altını çizmişti..

23 kent teyakkuzda! İstanbul ve Ankara Valiliği'nden fırtına uyarısı Haberi Görüntüle

AKDENİZ VE AFRİKA'DA DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİ AVRUPA BASININDA

Fransız Le Journal Afrique dergisi de Türkiye ve Cezayir arasındaki ilişkinin giderek arttığını ve iki ülkenin Afrika'da 'çok güçlü bir diplomatik oyuncu' haline geldiğini yazmıştı. Dergi "Cezayir ve Türkiye arasındaki samimi ilişki, Akdeniz ve Afrika’da yeni bir jeopolitik paradigmayı temsil ediyor" ifadesine yer vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading