• G.ALTIN

    3.679,92

  • DOLAR

    37,8390

  • EURO

    40,9493

  • BIST 100

    9.044,64

  • BITCOIN

    $84.007

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İmralı heyeti randevu isterse veririm

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı heyetine talep etmeleri halinde randevu vereceğini de açıkladı. Erdoğan'ın sözleri sonrası DEM Parti'den açıklama gecikmedi. Açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için başvuru yapacağız." denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aylar öncesinde yapıtğı açıklama ile başlayan süreçte, terörist elebaşı Abdullah Öcalan tarihi bir çağrıda bulundu.

Abdullah Öcalan, eli kanlı terör örgütüne kendisini fesih etmesi için çağrı yaparken “silahı bırak, kendini feshet” ifadesini kullandı.

Kandil'den beklenen açıklama geçtiğimiz hafta sonu geldi ve terör örgütü ateşkes ilan etti. Kandil’in açıklamasında, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrıya uyulacağı belirtildi.

BAHÇELİ'DEN TELEFON TRAFİĞİ

Sürecin mimarı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partili isimlerle telefon görüşmelerine başladı. İlk önce DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ı ardından Selahattin Demirtaş'ı daha sonra Ahmet Türk'ü son olarak da Sırrı Süreyya Önder ile telefonda konuştu.

ZİYARET TURU BAŞLADI

Öcalan'ın çağrısı sonrası DEM Parti'nin ziyaret turu başladı. DEM Parti'nin ilk ziyaret noktası CHP oldu. DEM Parti EŞ Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, hafta başında CHP, EMEP ve DEVA Partisi'ni ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Burada gündeme ilişkin sıcak konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

"İMRALI HEYETİ RANDEVU İSTERSE VERİRİM"

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın muhabirin "İlk turda İmralı heyetine randevu vermemiştiniz. İkinci turda sizinle görüşmeyi umuyorlar. Randevu verecek misiniz acaba. İmralı heyeti ile görüşür müsünüz?'' sorusuna şu yanıtı verdi;

''Arkadaşlarım görüşecekler Pazartesi günü. Benden randevu istendiği takdirde veririm''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sürece Demirtaş dahil olur mu?” sorusuna cevap vermedi.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA: BAŞVURU YAPACAĞIZ

Erdoğan'ın sözleri sonrası DEM Parti'den açıklama gecikmedi.

DEM Parti Eş Genel başkanı Tuncer Bakırhan "Bir meselenin çözümünün en önemli taraflarından biridir. Heyetimiz başvuru yapacak. Bugün ya da yarın sabah. Daha önceden olması gerekiyordu." dedi.

Öte yandan gelen son bilgilere göre, DEM Parti İmralı heyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için randevu talebindebulundu.

Avatar
Recep KIYATSIL