Yandex Metrica

DOLAR

32.57

%0.07 expand_less

EURO

35.01

%0.45 expand_less

ALTIN

2425.20

%0.19 expand_less

BIST

9722.09

%0 expand_less

BTC ($)

64162.31

%0.16 expand_less

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kiev arasında kritik görüşme: Zelenski esir takası için yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kiev arasında kritik görüşme: Zelenski esir takası için yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, tahıl sevkiyatında yaşanan sorunu iş birliği içinde çözüme kavuşturmuş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Zelenski ise bu konuda teşekkürlerini iletirken, esir takası konusunda da Türkiye'den yardım beklediklerini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, tahıl sevkiyatında yaşanan sorunu iş birliği içinde çözüme kavuşturmuş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

DÜNYA İÇİN KRİTİK ÖNEMDE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkıyatında yaşanan sorunu iş birliği içinde çözüme kavuşturmuş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.  Gerek Ukrayna’nın gerek Rusya’nın tahıl ürünlerini satabilmelerinin tüm dünya için kritik önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkıyatı mutabakatının devamının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin tam olarak yeniden tesisine gidecek bir anlayış temelinde, savaşın adil bir çözümle sonlandırılması için diplomatik çabaları artırmak gerektiğini ifade etti. 

Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Haberi Görüntüle

ZELENSKİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Öte yandan Zelenski de sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl anlaşmasının korunmasına ve Ukrayna topraklarının bütünnlüğüne verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Zelenski mesajında ayrıca Erdoğan ile görüşmesinde "Tutukluların ve siyasi mahkumların Ukrayna'ya geri dönüşü ile atılacak adımları görüştüklerini belirterek "Ben bu konuda Türkiye'nin desteğine güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading