Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden Oğuz Avşar Aydın'ın babası ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden Oğuz Avşar Aydın'ın babası ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta düşen yangın söndürme helikopterinde hayatını kaybeden orman mühendisi Oğuz Avşar Aydın'ın babası ile telefonda görüşerek başsağlığı diledi.

Gündem

07.04.2024, 01:15

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Oğuz Avşar Aydın için Mut ilçesindeki Şehit Eyüp Kahraman Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra, Güllük Mahallesi'nde bulunan babaevinde yapılan mevlit programına iştirak etti.

Aileye başsağlığında bulunan Pakdemirli, ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cep telefonuyla görüştüğü Aydın'ın babası Salih Aydın'a başsağlığında bulunarak, "Başınız sağ olsun, Rabb'im taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. İnşallah şehitler safında muamele eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah" dedi.

Aydın da Erdoğan'a teşekkür ederek, "Çok sağ olun efendim. Bugün, vatanın kara bağrına bir yiğit daha yolladık. Bütün aile efradı sizlere selam gönderiyor. Muhterem Cumhurbaşkanı'mız, siz hiç Mut'tan geçmediniz. Sizi buraya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, davet üzerine, "Geçtim ama rastlamamış olabiliriz. İnşallah ilk Mersin ziyaretimde, Tarım ve Orman Bakanı'mıza da söyleyeceğim Mut ziyareti yapalım" cevabını verdi.

12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak terörden arındırılmalı 12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaş'ın Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıkmış, alevlere müdahale için Orman Genel Müdürlüğünce Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı düşmüştü.

Arazinin sarp olduğu bölgeye kara yolu ulaşımının olmamasından dolayı Milli Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen helikopterle Beşen Mahallesi Kısık Vadisi'ndeki olay yerine ulaşan ekipler, 3'ü Türk, 5'i Rus 8 kişinin naaşına ulaşmıştı.

Yaşamını yitirenlerden Oğuz Avşar Aydın'ın, 1998'den beri Orman Genel Müdürlüğünde çeşitli görevlerde yer aldığı, evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading