Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'ı daha cazip bir şehir haline getireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'ı daha cazip bir şehir haline getireceğiz

Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'ni (MOBSAN) ziyaret ederek, çalışanlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İnşallah el birliğiyle Hatay'ı eskisinden daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh, daha cazip bir şehir haline getireceğiz. Bunu başarana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yok" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 aydan fazla bir zaman geçerken yaralar hızlı bir şekilde sarılıyor.

Depremin vurduğu 11 ilin hepsini ziyaret edip vatandaşlarla tek tek ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı boyunca afetzedeleri yalnız bırakmıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükdalyan Konteyner Kenti'nde düzenlenen iftarın ardından Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'ni (MOBSAN) ziyaret ederek, çalışanlarla buluştu.

Sinop'ta ilginç anlar: CHP'li Engin Altay, Özgür Özel'i "çırağım" diyerek... Haberi Görüntüle

BAHÇELİ DE KATILDI

Ziyarete, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş da katıldı.

Son dakika: Muğla'da ürküten deprem! AFAD detayları açıkladı Haberi Görüntüle

''VATANDAŞ AÇIKTA BIRAKILMAYACAK''

Kahramanmaraş merkezli depremlerde insanların yakınlarını, evlerini, yuvalarını kaybettiklerini, ekmek teknelerinden olduğunu aktaran Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Yıkılan her evin yeniden yapılacağını ve hiçbir vatandaşın açıkta bırakılmayacağının altını çizen Erdoğan, üretim ve istihdamın şehrin ayağa kalkması için vazgeçilmez önceliği olduğunu ifade etti.

Firari Eylem Tok ve katil oğlu ABD'de görüntülendi! Keyifleri halleri... Haberi Görüntüle

ALTYAPI SIKINTISI YOK

Hatay'da en hızlı toparlanan, yaralarını en çabuk sarıp üretime geçen yerlerden birinin de Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni inşa edildiği için ufak tefek hasarlar dışında üretime mani herhangi bir altyapı sıkıntısının bulunmadığını kaydetti. Deprem öncesi istihdamın 6 bin olduğu sanayi sitesinde, depremden sonra bu sayının 1500'e düştüğünü, zamanla bu sayının 3 bine çıktığını dile getiren Erdoğan, buradaki istihdamın yeniden 6 bine çıkması temennisinde bulundu.

Dünya basını Murat Kurum'un vaatlerini yazdı: Teslim etme sözü verdi! Haberi Görüntüle

''HATAY'I DAHA CAZİP HALE GETİRECEĞİZ''

Deprem sebebiyle şehri terk ettiği için buradaki işine dönemeyenlerin de olduğunu hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

"Kurulumu devam eden geçici barınma merkezlerinin çoğalmasıyla, kalıcı konutların inşaatlarının başlamasıyla, havaların da ısınmasıyla, şehir dışına gidenler inanıyorum ki hızla geri dönecektir. Hep söylediğim gibi, şehirlerimize, oradaki evimize, işimize, iş yerimize toprağımıza velhasıl geleceğimize sahip çıkmalıyız. Sizler hızla çalışmaya, üretmeye başlayarak bu doğrultuda örnek bir adım attınız. Hepinizden Allah razı olsun. İnşallah el birliğiyle Hatay'ı eskisinden daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh, daha cazip bir şehir haline getireceğiz. Bunu başarana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yok" 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading