Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu: Sohbetten renkli görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu: Sohbetten renkli görüntüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası açılış töreni sonrasında gençlerle buluştu. Gençlerle sohbet eden Erdoğan, tavsiyelerde bulunarak, " Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayısını da kısa sürede üç kat artırarak 70 milyona çıkardık. İnşallah yıl sonuna kadar bunu 100 milyona tamamlayacağız. 'Seni yaratan Rabb'inin adıyla oku' İnşallah Medeniyet Üniversitemizdeki gençlik bizleri yaratan Rabbimizin adıyla okuyor ve okumaya da inanıyorum ki devam edecektir" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezî Derslik Binası Açılış Töreni sonrasında gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası Açılış Töreni'ne katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış töreninde Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşma yaptı. Sonrasında tanıtım filmi gösterildi.

Törende konuşan Başkan Erdoğan, "Bünyesindeki bir milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek fiziki büyüklüğüyle ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz. Biliyorsunuz hâlihazırda ülkemizin en büyük kütüphanesi Ankara'daki Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan hedef 5 milyon ciltlik kitap kapasitesine sahip millet kütüphanesidir. Burasının da millet kütüphanesi gibi haftanın her günü yirmi dört saat açık olacağını, kullanıcılara her türlü imkânın sağlanacağını, ikramların yapılacağını öğrenmekten memnuniyet duydum" dedi.

8 ve 12. sınıfların 2. yazılı sınav tarihleri değişti! 8... Haberi Görüntüle

Saatler ileri ne zaman alınacak 2024? Saatler ileri alınacak mı? Haberi Görüntüle

"KİTAP SAYISINI ÜÇ KAT ARTIRARAK 70 MİLYONA ÇIKARDIK"

Erdoğan, "İstanbul'da Rami Kışlası'nı bu yıl sonuna kadar inşallah o da bitiyor. Çok daha büyük bir kütüphaneye dönüştürmek için çalışıyoruz. Büyükşehir il ve ilçe belediyelerimizin hizmete sunduğu millet kütüphaneleri de kendi muhitlerinde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladık. Böylece kısa sürede 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphaneye kavuşturduk. Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayısını da kısa sürede üç kat artırarak 70 milyona çıkardık. İnşallah yıl sonuna kadar bunu 100 milyona tamamlayacağız. 'Seni yaratan Rabb'inin adıyla oku' İnşallah Medeniyet Üniversitemizdeki gençlik bizleri yaratan Rabbimizin adıyla okuyor ve okumaya da inanıyorum ki devam edecektir" şeklinde konuştu.

CHP'deki para kulesi trafiğinde yeni gelişme! Baş aktörlerden Ali Kılıç... Haberi Görüntüle

Kadem Ekşi Maltepelilere müjdeyi duyurdu: Yılda 60 bin 5 yılda... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapıldı. Erdoğan, daha sonra açılışı yapılan kütüphaneyi gezdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezî Derslik Binası Açılış Töreni sonrasında gençlerle bir araya geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading