Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan en yakın rakibini 4'e katladı! Altılı masada çöküş

Cumhurbaşkanı Erdoğan en yakın rakibini 4'e katladı! Altılı masada çöküş

OPTİMAR'ın düzenlendiği son anketin sonuçlarına göre; sürekli belirsizliğin hakim olduğu altılı masada çöküş yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise en yakın rakibini 4'e katladı.

Gündem

23.01.2024, 20:22

14 mayısta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için geri sayım sürüyor. Bugüne kadar 11 defa bir araya gelen ancak bitmek bilmeyen belirsizlikler ve yaşanan krizler vatandaşı isyan ettirdi. Akşener ve Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlikl altılı masada çöküşe neden oldu. OPTİMAR'ın anketinde tüm parti ve oy oranları açıklandı. İşte detaylar...

Seçim anketinin en çarpıcı sonucu aday olması beklenen isimlerin oy oranları ve bu isimlerin aralarındaki fark. Aday ismi ile yapılan anketlere göre "Bugün bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi isme verirsiniz?" sorusuna yüzde 42,1 gibi ezici bir oranla  Cumhurbaşkanı Erdoğan cevabı verildi. 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN EN YAKIN RAKİBİNİ DÖRDE KATLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın takipçisi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu neredeyse 4'e katladığı görüldü. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu tercih edenlerin oranı 10,5'te kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı listede altılı masa içerisinde yer alan tüm isimlerin toplam oy oranı bile 33,8'de kalıyor. Son seçim anketindeki diğer bir soru ise çıkacak adayı yalnızca partilerin belirlemesi durumunda vatandaşın kime güveneceğini sorguladı. "Hangi partini adayını seçerdiniz?" sorusunun cevabı da AK Parti oldu.

AYM Başkanvekili Basri Bağcı kimdir? AYM Başkanvekili Basri Bağcı kimdir? Haberi Görüntüle

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50 SINIRINDA

Yüzde 41,1'lik aday güveni yoklamasını yüzde 23,6 ile CHP takip etti. Kendi adayını çıkaracak olan HDP de yüzde 9,8'de kaldı. MHP'nin de aday güveni oylamasında yüzde 8'lik bir oy oranı bulunuyor. Cumhur İttifakı'nın Başkanlık seçimleri için yüzde 49,1'i yakalamış olması dikkat çekiyor. "Türkiye'nin Nabzı" araştırmasında AK Parti pandemi ve küresel krizin etkilerini azalttıkça oylarını arttırdı. Son 12 ayın en yüksek rakamlarını gören iktidar partisinde oy oranı yüzde 41.1 olarak dikkat çekti.

Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Haberi Görüntüle

CHP'NİN KEMİK KİTLESİ YALAN OLDU: 25'İN ALTI GÖRÜLDÜ

Yakın siyasi tarihte söylenen "CHP'nin kemik kitlesi yüzde 25'tir" klişesi de hem parti içi çekişmeler, hem de 6'lı masanın kötü performansı nedeniyle ilk kez kırılmış oldu. CHP hem son 1 yılın en düşük oy oranlarını gördü hem de yüzde 25'in altına düşerek yüzde 23,6'ya gerilemiş oldu. Kısacası altılı masanın 11 defa bir araya gelmesine rağmen adaylık konusunda şimdiye kadar somut adım atmaması ve belirsizliğin hakim olması çöküşün bir numaralı sebebi olarak görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading