Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai'de gençlere hitap etti! '2023'te milli roketimizi Ay'a indireceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai'de gençlere hitap etti! '2023'te milli roketimizi Ay'a indireceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 gün süren Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde Dubai EXPO 2020'yi ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Gündem

23.01.2024, 18:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'de Dubai EXPO 2020'yi ziyarete ederek gençlere hitap etti. 

Erdoğan konuşmasında, BAE'li gençlere hitap ederek, "Sayın Bakanlar, sevgili gençler, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin şahsında Körfez bölgesindeki ve gönül coğrafyamızın dört bi köşesindeki tüm gençlere selamlarımı gönderiyorum. Birleşik Arap Emirlikleri'nin geleceği olan siz kıymetli kardeşlerimle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Böylesine güzel bir atmosferde gönüllerimizin buluşmasına vesile olanlara şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Son dakika deprem mi oldu? AFAD az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu? Son dakika deprem mi oldu? AFAD az önce deprem mi... Haberi Görüntüle

'SİZİ GÖRÜNCE İSLAM DÜNYASINA DAİR UMUDUM ARTIYOR'

Gençlerle bir araya geldiğinde İslam dünyasının geleceğine dair umutlarının arttığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantılar esnasında ufku ve vizyonu açık pırıl pırıl gençlere sahip olduğumuzu görmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Tabi o tabloyu gördüğümüz zaman Allah'ın rahmetinden umudumuzu kesmiyoruz." diye konuştu. 

Mehmetçik bayram temizliğinde! MSB duyurdu: Irak'ta 5 terörist etkisiz! Mehmetçik bayram temizliğinde! MSB duyurdu: Irak'ta 5 terörist etkisiz! Haberi Görüntüle

'TEKNOFEST GENÇLİĞİ ENGELLERİ KARARLILIKLA AŞIYOR'

TEKNOFEST gençliğinden övgüyle söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gençliğin önüne çıkan her engeli kararlılıkla aşarak yoluna devam ettiğini ifade etti. 

Erdoğan, "Sizlerden aldığımız güçle biz de daha güzel daha müreffeh daha huzurlu bir dünyanın tesisi için gece gündüz demeden çalışıyoruz." sözlerine yer verdi. 

Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat! Onlarca yıl ceza alabilirsiniz! Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat!... Haberi Görüntüle

'2023 YILINDA MİLLİ ROKETLE AY'A İNİYORUZ'

Milli Uzay Programına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında yani gelecek sene milli ve özgün roketle Ay'a iniş yapacaklarını belirtti. 

Erdoğan konuyla ilgili, "Uzay programımızı açıkladığımız günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'de "Umut" olarak adlandırdığı Mars misyonunu gezegenin yörüngesine başarıyla yerleştirmişti. O dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile sayın Bakan Amirinin sosyal medya üzerinden iki ülkenin uzay programlarına karşılıklı takdirlerini ifade etmesi dostluğumuzun baki olduğunu tüm dünyaya göstermişti." ifadelerini kullandı. 

Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama! Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk... Haberi Görüntüle

'UZAY AJANSLARIMIZIN İŞBİRLİĞİ YAPMASI MENFAATLERİMİZE UYGUN OLACAKTIR'

Dubai EXPO'nun iki ülkenin bilimsel çalışmalarda ortaklığı için önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çerçevede uzay, teknoloji, start-up şirketleri ve bilimsel iş birliği gibi alanlarda ortak çalışmalarımızı hızla geliştirmeliyiz. Uzay ajanslarımızın da önümüzdeki dönemde etkin iş birliği yapması ve tecrübe paylaşımında bulunması müşterek menfaatlerimize olacaktır." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading