Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'YAŞ' öncesi Anıtkabir'e ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'YAŞ' öncesi Anıtkabir'e ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura'da albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Şura toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Son dakika! Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi, emeklilik ve atamalar karara bağlanacak. Orgeneral Yaşar Güler, görev süresinin uzatılması halinde 1990'dan sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'un önündeki engel Ekrem İmamoğlu'dur Haberi Görüntüle

ANITKABİR'E ZİYARET 

Şura toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'e ziyarette bulunan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzalarken terör vurgusu yaptı.

AYM yeni başkanı Kadir Özkaya kimdir? Kadir Özkaya nereli? Haberi Görüntüle

ÖZEL DEFTERİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı; "Aziz Atatürk; Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2022 yılı toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Zat-ı alinizi ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, şura toplantımızın hayırlara vesilem olmasını diliyorum. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, sıcak çatışmaların yaşandığı kritik bir dönemde bölgesinin istikrar ve güven abidesi olarak yükselişini sürdürmektedir. Kahraman ordumuz, görev bilinci, disiplini, her alanda daha da artan caydırıcılığı ve demokratik ilkelere sadakati ile milletimiz güven aşılamaktadır. Terörle mücadeleden sınırı ötesi operasyonlara kadar farklı cephelerde elde edilen üstün başarılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü, etkinliği ve yeteneklerini açıkça ortaya koymaktadır. Ruhun şad olsun"

DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 8 ilde 24 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ÜÇ İSİM İLK KEZ YER ALACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ve Milli Eğitim Bakanı Özer ile geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Avsever Şura'da ilk kez yer alacak.

Bülent Cihantimur'un 'taziyede bulunduk' sözlerine acılı babadan dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

32 YIL SONRA BİR İLK YAŞANABİLİR

Yüksek Askeri Şurada ele alınacak konular arasında general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları yer alıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, bu sene itibarıyla hem yaş haddini hem de görevdeki bekleme süresini dolduruyor. Ancak 13 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Genelkurmay Başkanlığı görev süresine ilişkin düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre Genelkurmay Başkanının yaş haddi, birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar Cumhurbaşkanı onayı ile uzatılabilecek. Bu kapsamda Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla uzatılması bekleniyor. Görev süresinin uzatılması halinde Orgeneral Güler, 1990'dan sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak.

YAŞ çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülürken Şura'da alınacak kararlar Erdoğan'ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading