Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması: Asla geri adım yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması: Asla geri adım yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerinin 'erken seçim' açıklamalarına sert tepki gösterdi. 'Seçimler zamanında yapılacak diyorum, asla geri adım yok' diyen Erdoğan, bir kez daha Haziran 2023'ü işaret etti. Recep Tayyip Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın vefatından duyduğu derin üzüntüye ve Suriye'ye yönelik operasyona da değindi.

Gündem

23.01.2024, 18:09

Muhalefet partilerinin özellikle son dönemde sıklıklıkla dillendirdiği 'erken seçim' açıklamalarınına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. 'Seçimler zamanında yapılacak diyorum, asla geri adım yok' ifadesinde bulunan Erdoğan, 2023 seçimleri hakkında şunları söyledi:

"Bunlar neredeyse iki yıldır hep erken seçim demiyorlar mı? Çok açık net bir gerçek var ortada; ben “seçimler zamanında yapılacak diyorum, asla geri adım yok” diyorum. Devlet Bey, aynı şekilde, Haziran 2023’ü söylüyor, “seçimler zamanında yapılacak” diyor. Ama bunlar hala avara kasnak gibi dönüp dönüp duruyorlar. Yok böyle bir şey, olmayacak böyle bir şey. Seçim zamanında yapılacak. Türkiye, seçimlerin zamanında yapılması olayını yaşayacak. O tarih de Haziran 2023’tür."

MSÜ sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024 ÖSYM? İşte MSÜ... Haberi Görüntüle

ÖZDEMİR BAYRAKTAR'IN VEFATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın vefatından dolayı duyduğu derin üzüntüyü de dile getirdi. Erdoğan, Bayraktar'ın vefatı hakkında şu ifadelerde bulundu:

Özdemir Bey için son zamanlarda hep yerli-milli ifadelerini kullanıyoruz. Bütün bunların yanında onunla yaklaşık 40 yıllık ağabey-kardeşliğimiz var, dostluğumuz var. Aynı zamanda Refah Partisi il başkanı olduğum dönemde, o da benim il yönetim kurulumdaydı; böyle bir ilişkimiz de var. Muhterem bir insandı, mütevazı bir insandı, işinin dört dörtlük ehli bir insandı. Evlatlarını da gerek Haluk gerek Selçuk gerek Ahmet olsun, hepsini bu vatan için çok çok iyi yetiştirdi. Sürekli büyüyen, gelişen bir yatırımın içerisinde oldular. İHA-SİHA alanına girişleri gerçekten çok daha farklıydı. Bir defa kararlı bir insandı. 

Bir şeye azmettiği zaman, üzerine giderek onu bitirme noktasında güçlü bir azmi vardı. Nitekim bu İHA-SİHA’ların geliştirilmesi de böyle oldu. İlk başbakan olduğumuz dönemde, malum Amerika, İHA olayında işi biraz gevşetti, uzattı. Çok uzun sürmedi, Özdemir ağabey İHA ile ilgili adımı çocuklarıyla beraber attı. Tabi o zaman küçük bir atölye gibi bir yerde işe başladı, ardından işi geliştirip büyüttü. En önemli yanı da bu adımları attıktan itibaren oğulları Haluk ve Selçuk’la beraber kah Güneydoğu kah Doğu Anadolu’da bizim askerlere bunların uçuştaki eğitimini veriyorlardı. Bunlardan bir tanesi de yarbayımız Melih Gülova’ydı. O yarbayımız daha sonra şehit olmuştu. Orada onlara verilen eğitimin videolarını, fotoğraflarını bana gösteriyorlardı. Böyle bir aşkla bu işleri sürdürüyordu. Hatta “Yarbayım sana verdiğim sözü tutacağım, hiç endişe etme” diye bir ifadesi de vardı ve verdiği sözü tuttu, o yarbayın katillerini hep gömdük.

Tabi çok uzun süredir bu rahatsızlığı vardı. Afrika’ya hareket etmemden bir gün önce hastaneye varıp kendisiyle helalleştim. Helalleştikten sonra da yola çıktık. Mekanı cennet olsun. Rabbim inşallah sevgili habibine hep birlikte bizi komşu eyler. Tabutunu fabrikaya getirdiler. Orada 3.500-4.000 genç mühendis var, onlarla da helalleşti. Hamdolsun çocukları da aynı şekilde babalarının izinden gidiyorlar.

CHP'de para sayma görüntülerinde bomba itiraf: Süreci bakın kim yönetiyormuş?... Haberi Görüntüle

SURİYE'YE OPERASYON YAPILACAK MI?

Şu anda bizim bölgede ciddi manada hassas noktalara operasyonlarımız devam ediyor. Kesinlikle taviz vermek yok. Suriye’deki bu süreci devam ettiriyoruz. Şu an itibarıyla da rejim nasıl bir tavır alır onu bilemiyorum ama biz özellikle İdlib’deki bu yaklaşım tarzına karşı gereği neyse onu yapmaya ve bütün ağır silahlarımızla beraber cevabını vermeye devam ediyoruz. Bu işi kendi akışına bırakamayız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading